"Доводилося перелазити паркани, щоб дістати їжу", - забутий дипломатами українець

В'ячеслава Усова з Одеси не додали в перший список евакуації в Нові Санжари через коронавірус. Хлопець розповів "Коментарям" про голод в Китаї і думки втекти в Україну "в самоволку"

Інтернет рясніє історіями про життя чотирьох українських "уханьців", яких не взяли на борт літака через температуру та відмову залишити собаку. Втім, у полі зору дипломатів, які зараз вирішують питання про повернення наших додому через коронавірус, потрапили не всі. Так, 24-річний одесит В'ячеслав Усов не був у списку тих, кого відправили на карантин у Нові Санжари. В ексклюзиві "Коментарів" хлопець розповів, що змушений був лазити через паркани, щоб дістати їжу, а тепер мріє опинитися в ізоляції в Україні, де буде в безпеці і без постійного відчуття голоду.

"Евакуацію я пропустив"

подолав 40-денний рубіж в китайській ізоляції. Незважаючи на відеозвернення до президента Володимира Зеленського та топ-чиновників країни 26 лютого, відповідь на головне питання, коли приблизно Слава і його друзі по нещастю покинуть Китай, хлопець так і не отримав. "Коментарям" українець розповів про життя під замком і з перманентним почуттям, що на батьківщину його вже ніколи не пустять.