Головна Новини Суспільство права людини Батьки кримських школярів просять Путіна повернути українську мову навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Батьки кримських школярів просять Путіна повернути українську мову навчання

У радіоефірі передачі "Крим. Реалії" правозахисники з Криму обговорять перспективу української мови в умовах окупації

2 березня 2020, 18:59 comments2490
Поділіться публікацією:








Батьки кримських школярів просять Путіна повернути українську мову навчання

Батьківський рада з кількох шкільних закладів у аннексованому Криму зробили звернення на адресу президента Російської Федерації Володимира Путіна і до лідера кримського осередку партії "Комуністи Росії" Леоніду Грачу з проханням допомогти відновити можливість отримання освіти українською мовою. Про це повідомляє портал "Крим. Реалії" з анонсом радіоефіру "Кримський вечір".

У прямому ефірі гості і слухачі зможуть почути та обговорити наболіле питання повної ліквідації українських шкіл в Криму після анексії.

"Ми, батьки українських дітей, вимагаємо у влади Криму, міністерства освіти і культури відновити роботу української гімназії як було раніше і відкрити в кожному райцентрі українські школи. Ми не повинні позбавляти права наших дітей навчатися рідною для них мовою, нехай це і мова меншини", — зазначено в листі, який опубліковано в газеті "Іскра правди".

Тут же ініціатори відродження української мови в Криму вказали, що серед тих, хто створив архітектуру і промисловість на півострові, було чимало почесних українців, тому даниною поваги до них буде відновлення україномовних культури і освіти.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дубинський відзначив необхідність вивести з обороту освіти в Україні російську мову.

"Російська мова може викладатися в українських школах як іноземну мову, адже в нашій країні зараз існують приватні школи, які повністю викладається англійською та французькою мовами. Права на російську мову нікого не позбавляють, це штучна і надумана проблема в суспільстві", — зазначив член партії-монобольшинства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!