Головна Новини Суспільство права людини Дружину інфікованого коронавірусом з Чернівців забрали на обсервацію через протести мешканців будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дружину інфікованого коронавірусом з Чернівців забрали на обсервацію через протести мешканців будинку

Крім того, їх під'їзд продезінфікували.

3 березня 2020, 23:24 comments2987
Поділіться публікацією:
Дружину інфікованого коронавірусом з Чернівців забрали на обсервацію через протести мешканців будинку

Дружину інфікованого коронавірусом українця з Чернівців забрали в лікарню на обсервацію через те, що мешканці їх вдома почали влаштовувати протести. Про це повідомляє Hromadske.

Заступник директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук заявила, що жінку відправили на обсервацію не за медичними, а з соціальних причин. Вона погодилася їхати на швидкiй, незважаючи на нервове напруження і втому.

Медичних показань для обсервації у жінки не було, тому загрози для оточуючих вона не представляла. Незважаючи на це, мешканці будинку вимагали від медиків швидкої допомоги провести дезінфекцію будинку. За словами Поліщук, в цьому необхідності не було.

В результаті реакції суспільства і сусідів жінці доведеться провести 14 днів на карантині.

Перший випадок зараження китайським коронавірусом в Україні підтвердили сьогодні, 3 березня. Інфікованим виявився чоловік з Чернівців, який у кінці лютого повернувся зі своєю дружиною з Італії. Під час проходження прикордонного контролю симптомів захворювання у них не виявили, але через кілька днів у нього з'явилися перші симптоми інфекції.

29 лютого чоловік був госпіталізований, а вже увечері 2 березня коронавірус Covid-19 підтвердили за допомогою тесту. У його дружини не було симптомів захворювання, але вона залишалася на ізоляції вдома. Після підтвердження коронавіруса в українця заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що з ним могли контактувати до 10 осіб, якi вже були встановлені.

Як повідомляв портал "Коментарі", папа Римський здав тест на коронавірус після сильного кашлю на месі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!