Головна Новини Суспільство права людини "Чоловіки кращі за жінок": ООН опублікували приголомшливу статистику
commentss НОВИНИ Всі новини

"Чоловіки кращі за жінок": ООН опублікували приголомшливу статистику

Через століття боротьби за права жінок, 9 з 10 опитаних людей вважають, що бути чоловіком краще і надійніше

9 березня 2020, 18:33 comments3560
Поділіться публікацією:
"Чоловіки кращі за жінок": ООН опублікували приголомшливу статистику

Результати дослідження, проведеного соціологічною групою ООН, показали, що 90% населення Землі відносяться до жіночої статі з упередженням. Статистика вже опублікована на офіційному сайті всесвітньої організації.

Опитування було проведено у 75-ти країнах світу, де проживає більш 80% всіх жителів планети. Майже половина опитаних вважають, що чоловіки – кращі політичні лідери, ніж жінки, а 40% впевнені, що чоловіки більше досягають успіху в бізнесі (тому що вони чоловіки, а не тому, що права жінок-підприємниць утискають). Третина опитаних, незалежно від гендеру, виправдовують сімейне насильство: вони вважають "прийнятними" ситуації, коли чоловік б'є свою дружину.

Директор відділу звітів Програми Розвитку ООН Педро Консейсау охарактеризував ці дані як шокуючі, враховуючи, що у всіх професійних і громадських галузях щорічно скорочується індекс гендерного розриву.

"Всі знають, що ми живемо у світі, де домінують чоловіки. Це дослідження допомогло перевести наші переконання в цифри і це дійсно шокує в умовах практично зрівняних прав для чоловіків і жінок", — зазначив соціолог.

Найбільш прогресивними країнами стали Австралія, Андорра, Швеція, Нідерланди, Нова Зеландія і Норвегія. Тільки у цих шести країнах (із 75) більшість населення не ставить під другий ряд за чоловіками тільки з гендерного принципу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Австралії з'явилася лінійка нижньої білизни для чоловіків, цілком наслідує жіночій моді мережив і рюшів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://hdr.undp.org/en/GSNI
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!