Головна Новини Суспільство права людини Скандал у "Борисполі": туристи відмовилися від обсервації і забарикадувалися у літаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у "Борисполі": туристи відмовилися від обсервації і забарикадувалися у літаку

У Києві приземлилися два спецрейса, якими евакуювали сотні туристів з Балі, однак вони відмовилися підписувати документи про обсервацію в готелі

30 березня 2020, 09:22 comments8930
Поділіться публікацією:
Скандал у "Борисполі": туристи відмовилися від обсервації і забарикадувалися у літаку

Сьогодні вночі в аеропорту "Бориспіль" стався скандал. У Києві приземлилися два спецрейси, якими евакуювали сотні туристів з Балі. Однак люди відмовилися підписувати незрозумілий, за їхніми словами, документ про 14-денну обсервацію в готелі, тому забарикадувалися в літаках.

picture
Як повідомляють у соцмережах самі евакуйовані, вони готувалися до того, що пройдуть температурний скринінг і зроблять експрес-тести на COVID-19, після чого поїдуть по домівках на самоізоляцію.
“Громадян України не випускають з літака. Всіх не випускають. Умова? Підписання якогось документу, в якому йдеться про те, що всі повідомлені про причини і характер обсервації, про наслідки недотримання режиму і т. д. Але ніхто не відповідає на питання, не виконує ті умови, під якими просять підписатися. Тільки що заборонили знімати будь-які відео з літака. Ясна річ, що ніякого адвоката не пускають (тому що це карантинна зона. Конституція не працює під час карантину?). Туалети перестали працювати, їх закрили. Води немає — закінчилася. Проблема в комунікації, людям можливо все пояснити. А не кидати на амбразуру командира і бортпровідника", — говорить один з пасажирів Тарас Гончаренко.
За словами пасажирів, нічого про обсервацію в готелі вони не знали. Як повідомляє портал "Обозреватель", в підсумку, виконати зобов'язання вирішили кілька десятків людей, які двома автобусами відвезли в готель "Козацький". Іншим же в якості альтернативи запропонували платне поселення в готелі "Пуща Конгрес".
На даний момент конфлікт з туристами триває. Ті, хто оселився в готелі "Козацький", просять відпустити їх на самоізоляцію, так як в номерах холодно, а з крана тече іржава вода.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вчора прийняла рішення про обов'язкову обсервацію для тих українців, які повертаються з-за кордону для запобігання поширення вірусу COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!