Головна Новини Суспільство права людини Омбудсмен Денисова б'є тривогу через утримання українських ув'язнених в Росії в умовах пандемії COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Омбудсмен Денисова б'є тривогу через утримання українських ув'язнених в Росії в умовах пандемії COVID-19

У одного з українських полонених є явні симптоми зараження коронавірусом COVID-19

9 квітня 2020, 14:49 comments1960
Поділіться публікацією:
Омбудсмен Денисова б'є тривогу через утримання українських ув'язнених в Росії в умовах пандемії COVID-19

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова зазначає катастрофічне становище, в якому містяться українські політичні в'язні в російських в'язницях, враховуючи спалах коронавірусу COVID-19. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

На переконання омбудсмена, кілька ув'язнених знаходиться в серйозній групі ризику по зараженню, а іншим доводиться буквально виживати і калічити своє здоров'я, не отримуючи ніякої медичної допомоги.

"Здоров'я і психологічний стан громадян України, яких незаконно утримують у місцях несвободи на території РФ і тимчасово окупованого Криму, істотно погіршився. Деякі з них знаходяться в критичному стані", — зазначає Денисова в повідомленні.

Також вона перераховує поіменно наших ув'язнених співгромадян, які перебувають у критичному стані і фактичній небезпеці.

"У Володимира Дудки не проходять висипання на тілі, адже його не оглянуто медиками, не прийнято відповідні аналізи і представлено адекватного лікування. Крім того, він скаржиться на підвищений артеріальний тиск, що може призвести до інсульту або гіпертонічної кризи. Володимира Якименка з температурою 39 і сухим кашлем вчора помістили в ШІЗО. Рустема Сейтмеметова помістили в камеру, в якій абсолютно непридатні умови для перебування. Громадянину України доводиться спати без постільної білизни металевої ліжка. Тому у Рустема загострилися проблеми з серцем і диханням, а також з'явився нестерпний біль в спині", — зазначила омбудсмен.

Денисова звернулася до захисників прав людей у Росії та міжнародного співтовариства втрутитися в кричущу ситуацію і захистити українців в полоні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі, незважаючи на згубні обставини у світлі пандемії та економічної кризи, не мають наміру змінювати свою позицію щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!