Головна Новини Суспільство права людини Звільнені з полону українці розповіли про катування, побиття і згвалтування — Офіс генпрокурора
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнені з полону українці розповіли про катування, побиття і згвалтування — Офіс генпрокурора

Офіс генпрокурора розповів про нелюдські умови утримання полонених українців

17 квітня 2020, 17:20 comments1921
Поділіться публікацією:
Звільнені з полону українці розповіли про катування, побиття і згвалтування — Офіс генпрокурора

Деякі українці, яких звільнили з полону бойовиків в ході обміну 16 квітня, розповіли про випадки побиття, катування, застосування психологічного та сексуального насильства, а також приниження людської гідності. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора на офіційному сайті.

У відомстві розповіли, що вже співпрацюють з звільненими з полону українцями для підготовки доказів порушення міжнародного гуманітарного права в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду. Прокурори обіцяють притягнути до відповідальності винних у вчиненні військових злочинів на національному рівні.

За словами прес-служби, органи прокуратура разом із Службою безпеки України встановили понад 160 місць незаконного змісту українців на Донбасі за 6 років війни з Росією. Понад 3500 осіб були позбавлені волі протиправно.

В Офісі Генпрокурора також розповіли, то в деяких місцях в нелюдських умовах утримувалися одночасно 200-300 осіб без надання медичної допомоги та надання харчування.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Харкові психічнохворий пацієнт з коронавірусом втік з лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!