Головна Новини Суспільство права людини "Карантин закінчиться - шахтарі вийдуть на протест", - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Карантин закінчиться - шахтарі вийдуть на протест", - ЗМІ

Видання "Урядовий кур'єр" анонсує столичний пікет шахтарів, які обурені кризою у вугільній промисловості та високими боргами по зарплаті

22 квітня 2020, 14:58 comments2675
Поділіться публікацією:
"Карантин закінчиться - шахтарі вийдуть на протест", - ЗМІ

Працівники шахт та вугледобувних підприємств Донецької, Луганської, Львівської, Волинської та Дніпропетровської областей готові до виходу на акції протесту у Києві, що спрямовані на сприяння влади на кризову ситуацію в галузі і погашення заборгованостей по зарплатам. Про це передає видання "Урядовий кур'єр".

Самі горники впевнені, що на сьогодні уряд не вживає жодних заходів для вирішення кризи, що тільки створює ефект "сніжної грудки".

"Зараз не працюють державні шахти Донбасу та інших регіонів, чому країна втрачає 95% вуглевидобутку. При цьому борги по зарплаті перед гірниками України на 1 травня 2020 року складуть вже майже 2 мільярди гривень", — заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Також він додав, що уряд не йде на прямий діалог з працівниками галузі, не шукає ніяких шляхів компромісу. Природно, це загрожує справжнім соціальним колапсом в містах, де вугільна промисловість є ключовою для життєдіяльності усіх сфер.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кінці березня держава частково погасило борги по зарплаті шахтарям та працівникам вуглевидобувної галузі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!