Головна Новини Суспільство права людини Карантин в Україні: які документи посвідчують особу та хто може перевіряти ці документи
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин в Україні: які документи посвідчують особу та хто може перевіряти ці документи

Названі законні підстави для перевірки документів на вулиці під час карантину

24 квітня 2020, 05:00 comments3088
Поділіться публікацією:
Карантин в Україні: які документи посвідчують особу та хто може перевіряти ці документи

Поки в Україні діє карантин громадяни мають носити з собою документи, що посвідчують особу. У Мінюсті, з посиланням на Координаційний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, пояснили, які саме документи посвідчують особу та хто може робити перевірку .

Так, документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України є: паспорт – громадянина України, закордонний, дипломатичний, службовий, а також посвідчення – особи моряка, члена екіпажу, особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України. Крім того, у нагоді можуть стати документи, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус: посвідчення – водія, особи без громадянства для виїзду за кордон,  біженця, особи, яка потребує додаткового захисту, а також посвідка (на постійне проживання чи тимчасове проживання), картка мігранта, проїзний документ біженця чи особи, якій надано додатковий захист.

Наголошується, що у період карантину слід обов’язково носити з собою документи, це регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 "Про запобігання поширенню на території України  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої  коронавірусом SARS-CoV-2".

Однак перелік тих, хто має право перевіряти документи, що  посвідчують особу, є дуже широким. Насамперед йдеться про поліцейського, при чому, він не має права вилучати документ, який пред’являє йому особа, у тому числі, й паспорт. Згідно із ст. 32 Закону України "Про Національну поліцію" поліцейський має право вимагати в людини документи, що посвідчують особу, та/або документи, що підтверджують відповідне право особи за таких обставин: цифрові паспорти у мобільному додатку "Дія", а також анонсували створення нових онлайн-послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!