Головна Новини Суспільство права людини Після введення карантину в Україні стали частіше порушувати права людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Після введення карантину в Україні стали частіше порушувати права людини

Особливо актуальною в умовах карантину через коронавірус стала проблема домашнього насильства

29 квітня 2020, 12:00 comments1743
Поділіться публікацією:
Після введення карантину в Україні стали частіше порушувати права людини

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International повідомляє, що через пандемію коронавірусу, а також пов'язаного з ним карантину в країнах Східної Європи та Центральної Азії, в тому числі в Україні, стали частіше фіксувати порушення прав людини. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що найчастіше порушуються такі аспекти: загрози праву на здоров'я, загрози свободі вираження поглядів та доступ до інформації, надмірне використання сили та обмежувальних заходів, а також загрози для постраждалих від домашнього насильства.

Крім того, зазначається, що через те, що українські військові в середині квітня перекрили переїзд через міст у село Старомарьївка (підконтрольна українській владі територія) на Донбасі, близько 150 мешканців населеного пункту не можуть отримати доступ до продовольчих магазинів, медичних послуг та іншої допомоги. Але вже 24 квітня жителі Старомарьївки отримали дозвіл на відвідування сусіднього села, в якому до всього є доступ.

Ще одним важливим моментом в Amnesty International називають зростання загроз гендерно зумовленого і домашнього насильства. Найчастіше це пов'язано з тим, що в умовах пандемії коронавірусу співробітники поліції стали менш оперативно реагувати на подібні виклики.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що кількість українських громадян, які вважають карантин необхідним заходом у період пандемії коронавірусу COVID-19, всього за два тижні знизилася з 72% до 54%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!