Головна Новини Суспільство права людини "Змушували співати годинами радянські пісні, поки навпроти продовжували когось катувати", - екс-в'язень Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Змушували співати годинами радянські пісні, поки навпроти продовжували когось катувати", - екс-в'язень Донбасу

Блогер і журналіст Станіслав Асєєв розповів про тортури і садистів, які знущаються над українцями в окупованому Донецьку

29 квітня 2020, 14:30 comments2648
Поділіться публікацією:
"Змушували співати годинами радянські пісні, поки навпроти продовжували когось катувати", - екс-в'язень Донбасу

Блогер і журналіст Станіслав Асєєв, який провів у полоні у бойовиків "ДНР" 31 місяць, розповів про тортури і садистів, які знущаються над українцями в окупованому Донецьку. Про це пише "Радіо Свобода".

Після звільнення 30-річний чоловік поділився умовами перебування в колишньому донецькому арт-центрі "Ізоляція". Там, за словами Асєєва, російські гібридні війська облаштували тортурну.

"Справа тут не в політиці чи поглядах: немає нічого політичного в тому, щоб підняти кілька камер і змусити їх співати годинами радянські пісні, поки навпроти продовжують когось катувати", — пригадує українець, пояснюючи, що коли вони чули, як заручники починали співати, розуміли, що зараз будуть когось катувати...

Про садистів, які працюють там, Асєєв говорить так: "Про цей тип людей якось дуже точно висловився один з тих, хто арештовував мене в Донецьку... На моє тоді ще наївне запитання "Що ви тут робите з людьми?" він посміхнувся і сказав: "А ти думаєш, нормальна людина може прив'язати шнур до члена, катувати когось чотири години поспіль, а потім повернутися до дружини і спокійно повечеряти? Я, наприклад, не можу. Тому ми тримаємо спеціальних людей, які здатні на це. Хтось повинен робити і цю роботу".

Українець говорить про те, що серед садистів — ті самі люди, які ще до окупації Донецька "ходили з нами одними вулицями, стояли в одній черзі за хлібом або, можливо, у транспорті випадково зачепили плечем".

Нагадаємо, Донецьк, який тимчасово не підконтрольний Україні, окупанти так званої "ДНР" вирішили перейменувати на Сталіно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!