Головна Новини Суспільство права людини В Україні в 2 рази зросла кількість випадків домашнього насильства у період карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні в 2 рази зросла кількість випадків домашнього насильства у період карантину

86,6% — звернення від жінок

30 квітня 2020, 17:33 comments2291
Поділіться публікацією:
В Україні в 2 рази зросла кількість випадків домашнього насильства у період карантину

В Україні в період загальнонаціонального карантину через поширення пандемії коронавіруса Covid-19 число звернень про випадки домашнього насильства на гарячу лінію державної організації "Ла Страда-Україна" зросла в два рази. Про це повідомила директор департаменту Національних "гарячих ліній" та соціальної допомоги у державної організації "Ла Страда-Україна" Кривуляк Олена.

За місяць карантину в Україні з 12 березня по 12 квітня 2020 року на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації надійшло 2051 звернення про домашньому насильстві. Для порівняння: за лютий 2020 року звернень було майже в 2 рази менше — 1273. Серед них 86,6% — це звернення від жінок.

Серед звернень за цей період 53,4% повідомлень про психологічний насильство, 36,5% — про фізичне, 9,5% — про економічне, а всього 0,6% — про сексуальне.

Як повідомляв портал "Коментарі", пандемія коронавіруса Covid-19 може призвести до мільйонам примусових шлюбів і вагітностей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!