Головна Новини Суспільство права людини У Лук'янівському СІЗО почали обладнати VIP-камери за проектом Мін'юсту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лук'янівському СІЗО почали обладнати VIP-камери за проектом Мін'юсту

Платні камери з підвищеним комфортом у Лук'янівському СІЗО розраховані на шість ліжко-місць

30 квітня 2020, 20:48 comments2608
Поділіться публікацією:
У Лук'янівському СІЗО почали обладнати VIP-камери за проектом Мін'юсту

Міністерство юстиції України оголосило про початок облаштування камер підвищеного комфорту в Лук'янівському слідчому ізоляторі Київської області. Про це повідомляється на сайті Мін'юсту.

Як розповіла прес-секретар відомства Олена Висоцька, перші платні VIP-камери з'являться саме в цьому СІЗО і передбачають шість ліжко-місць.

Також вона додала, що умови переселення в камеру підвищеного комфорту будуть прописані в договорі, письмово укладеному між адміністрацією режимного об'єкта і ув'язненим.

"Також у нас є інформація по наповненню спецрахунків. І таким чином ми можемо раз в тиждень або на місяць зіставляти інформацію, яка подається адміністрацією, з фактичним перебуванням кого-то в камерах. Нас не цікавить, хто саме знаходиться. Знаходиться — значить, в цей день повинна бути оплата", — зазначила Висоцька, підкресливши, що в камерах буде встановлено системи моніторингу, щоб стежити за їх наповненістю.

Прес-секретар Мін'юсту додала, що можливість поселення в платних камерах істотно знижує елемент корупції, коли арештанти платять гроші "в кишеню" адміністрації в'язниці, щоб мати кращі умови, а тепер кошти будуть надходити в бюджет.

"Замість того, щоб комусь окремо платити незаконно, гроші отримує держава і потім за ці гроші створює кращі умови. Ми хочемо, щоб ці гроші надходили до спецфонду закладу, який ми контролюємо", — підсумувала співробітник відомства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд знайшов резонним створення VIP-камер у місцях ув'язнення, як етап реформування всієї пенітенціарної системи в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!