Головна Новини Суспільство права людини В Україні закликали Захід посилити тиск на Росію, щоб захистити незалежних журналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні закликали Захід посилити тиск на Росію, щоб захистити незалежних журналістів

У Міжнародний день свободи преси МЗС України звернувся за захистом для ЗМІ на окупованих територіях

3 травня 2020, 14:47 comments2588
Поділіться публікацією:
В Україні  закликали Захід посилити тиск на Росію, щоб захистити незалежних журналістів

Український МЗС звернувся до міжнародного співтовариства з проханням збільшити тиск на Росію, яка окупувала частину територій Донбасу і півострів Крим і піддає ризику життя і здоров'я незалежних журналістів. Про це відомство повідомило на своїй сторінці в Facebook.

При цьому в МЗС зазначають, що це не їхня особиста ініціатива, а прохання в солідарності зі звільненими з россійскі' в'язниць журналістом Станіслава Асєєва і Романа Сущенко.

"У Всесвітній день свободи преси приєднуємося до заклику українських журналістів, колишніх незаконно ув'язнених Романа Сущенко та Станіслава Асєєва посилити міжнародний тиск на російську владу для звільнення кримськотатарських громадських журналістів Ремзі Бекирова, імперії Аріфмеметова, Рустема Шейхаліева, Нарімана Мемедінова, правозахисника Сервера Мустафаєва та зняття з них незаконних звинувачень ", — зазначено в повідомленні.

Міністерство зазначає, що окупаційна влада препятсівуют поширенню об'єктивної інформації і гранично обмежують свободу слова.

"Росія фактично позбавила населення можливості почути альтернативну думку, блокуючи сигнали українських радіостанцій і доступи до онлайн видань. Російські пропагандистські медіа не тільки захопили інформаційний простір Криму, а й поширюють мову нетерпимості, створюючи з українців і кримських татар образ ворога", — зазначено у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що звільнений український журналіст Станіслав Асєєв рассказалоб витонченості тортур бойовиків Л / ДНР.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!