Головна Новини Суспільство права людини ООН підтримала скаргу жінки, яку в Італії не взяли в пожежники через зріст
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН підтримала скаргу жінки, яку в Італії не взяли в пожежники через зріст

В Італії не взяли в ряди постійних пожежних жінку, якій до норми зросту не вистачило 4 см, але італійка не зневірилася і домоглася захисту в ООН

16 травня 2020, 05:00 comments2264
Поділіться публікацією:
ООН підтримала скаргу жінки, яку в Італії не взяли в пожежники через зріст

ООН заявила, що в Італії порушили права жінки, оскільки не прийняли її працювати в постійну пожежну бригаду. Про це повідомляється на сайті організації.

Так, італійка із зростом 161 см з 1999 року почала працювати добровільним пожежником в Лаціо. У 2007 – подала заявку на постійну посаду в Національному корпусі пожежників, але їй було відмовлено. Причина: недостатній ріст, оскільки мінімальна норма дорівнює 165 см для обох статей. Однак жінка спробувала оскаржити рішення про дискваліфікацію в суді, стверджуючи, що вимога про однаковий зріст для чоловіків і жінок являє собою непряму дискримінацію щодо жінок, оскільки середній зріст жінок в Італії становить 161 см, а чоловіків – 175 см. Після того, як вона програла справу на регіональному рівні, італійка звернулася в Державну раду Італії, але і там її не підтримали. І коли всі скарги були відхилено, жінка звернулася в Комітет з прав людини ООН у 2016 році. До того часу вона була добровільним пожежним протягом 17 років.

І нарешті ООН встали на сторону захисту італійки, яка не отримала роботу через зріст. Вимоги до висоти дискримінують жінок-пожежних, вважають 18 незалежних експертів з комітету ООН з прав людини. Комітет прийшов до висновку, що, хоча закон був складений з явно нейтральної гендерної точки зору, введення недиференційованих вимог до зросту для кандидатів-чоловіків і жінок призвело до фактичної дискримінації стосовно перших.

"Італія повинна переконатися, що будь-які вимоги до зайнятості на державній службі є необхідними і співмірними, і що ті вимоги, які здаються нейтральними, насправді не роблять негативного і непропорційного впливу на практиці", — заявили в ООН.

Комітет просить Італію в якості компенсації зарахувати італійку в ряди постійних вогнеборців. Звіт про виправлення цієї ситуації Італія повинна повідомити протягом 180 днів.

Раніше "Коментарі" писали, що колумбієць вдруге потрапив у Книгу рекордів Гіннесса як найменший у світі чоловік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!