Головна Новини Суспільство права людини Захід закликав Україну захищати права всіх людей і боротися з гомофобією
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід закликав Україну захищати права всіх людей і боротися з гомофобією

У Міжнародний день боротьби з гомофобією Захід нагадав Україні про важливість захисту прав усіх громадян, незалежно від гендеру

17 травня 2020, 23:19 comments2634
Поділіться публікацією:
Захід закликав Україну захищати права всіх людей і боротися з гомофобією

Країни Заходу закликали Україну захищати права всіх громадян, незалежно від їх сексуальної орієнтації і гендерної ідентичності. Цю заяву було зроблено з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії, трансфобії і біфобії (IDAHOT), передає видання "Громадське".

З таким зверненням на адресу українського правозахисного співтовариства виступили Австралія, Канада, Австрія, Бельгія, Кіпр, Данія, Фінляндія, Франція, Ізраїль, Італія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Великобританія і Німеччина.

Ці країни вважають, що Україна в останні роки здійснила ряд реформ, щоб звернутися до питань рівності і недопущення дискримінації, прийняла законодавство і створила інститути для захисту основних прав людини". Також країни Заходу погоджуються, що українські правоохоронні органи значно покращили свою здатність захищати права українських ЛГБТ-громадян (лесбіянок, геїв, бісексуалів, людей-трансгендерів, людей-квір).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Хорватії гомофоби публічно спалили скульптуру, що зображала одностатеву пару з усиновленою дитиною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!