Головна Новини Суспільство права людини Карантин в Україні можуть визнати незаконним: з позовом виступлять самі співробітники Верховного суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин в Україні можуть визнати незаконним: з позовом виступлять самі співробітники Верховного суду

Працівників ЗСУ зацікавила заява головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про те, що закриття парків мало психологічний вплив на людей

26 травня 2020, 16:10 comments6630
Поділіться публікацією:
Карантин в Україні можуть визнати незаконним: з позовом виступлять самі співробітники Верховного суду

Служителі Верховного суду України мають намір подати судовий позов у зв'язку з карантином в нашій країні, який, на їх думку, є незаконним. ВСУ вже підготував конституційне подання, яке планує подати в Конституційний суд стосовно обмежень, що діють в Україні з 6 квітня. Про це повідомляє LB.ua.

Судді просять колег з КСУ оцінити на відповідність Конституції "рішення про обмеження прав українців на підприємницьку діяльність, мирні зібрання та доступ до медичної допомоги, а також роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів, розважальних закладів, перевезення пасажирів" та інші. У документі судді запевняють, що не всі обмеження, що діють під час карантину, були легітимними. Так, служителів Феміди зацікавила заява головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про те, що закриття парків мало скоріше не епідеміологічний, а психологічний вплив на людей. Крім того, судді не згодні з тим, що їхні зарплати, як і оклади всіх чиновників, обмежили 10 мінімальними зарплатами до кінця карантину. Служителі Феміди нарікають, що більше 5000 колег втратили до 85% місячного доходу. Затвердити подання у ВСУ планують 29 травня, після чого попросять розглянути справу в терміновому порядку в Конституційному суді.

Нагадаємо, в Україні послабили карантин і планують відновити всі види пасажирських перевезень. У зв'язку з цим епідеміологи заговорили про другу хвилю коронавірусу в нашій країні. Про це сказала завідувач кафедри епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!