Головна Новини Суспільство Приколи Автор підручника історії розповів, навіщо використовував мем з Кіану Рівзом
commentss НОВИНИ Всі новини

Автор підручника історії розповів, навіщо використовував мем з Кіану Рівзом

За словами історика, першим мем помітив старшокласник в кінці 2019 року

4 лютого 2020, 19:42 comments1955
Поділіться публікацією:
Автор підручника історії розповів, навіщо використовував мем з Кіану Рівзом

Автор підручника "Всесвітня історія" для 10 класу (2018) Ігор Щупак розповів, що мем з канадським актором Кіану Рівзом був використаний в якості ілюстрації спеціально.

"Коли дизайнер підручника, який спільно зі мною підбирав ілюстрації до книги, показав мені сторінку зі світлиною, "доповненою" Кіану Рівзом. Я спочатку не побачив цієї маленької фігурки. Але потім, помітивши мем, запропонував залишити його. Я згадав, як наприкінці 1990-х років в одному навчальному посібнику було поміщено портрет Октавіана Августа з підписом "Юлій Цезар". За довгі роки використання книги це помітили і написали про це… нуль читачів", — заявив Щупак.

Історик зазначив, що сучасні діти мало читають і є "візуалами". І для того, щоб зацікавити їх історією, потрібно, на думку автора, використовувати сучасні технології та тенденції, зокрема, меми та смайли. При цьому він додав, що першим мем побачив старшокласник в кінці 2019 року.

"Залишається тільки подякувати Кіану Рівзу за те, що привернув увагу до навчання, до історії. Можливо, хтось знову візьме підручник історії до своїх рук, і це будуть не тільки діти", — підкреслив історик.


Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше стало відомо, що відомий мем з актором Кіану Рівзом потрапив в українські підручники історії. Так, розділ про зміну статусу США після Першої світової війни доповнено фотографією, зробленою в період між Першою і Другою світовими війнами, на якій 11 робочих обідають на балці під час будівництва Рокфеллер-центру в Нью-Йорку. А поруч з ними "сидить" сумний Рівз і їсть сендвіч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!