Китайські школярі занизили рейтинг мобільного додатку, щоб не робити "домашку" на карантині

На карантині вони отримують домашні завдання через інтернет.

На тлі спалаху китайського коронавіруса Covid-19 більшість провінцій Китаю перейшли на суворий карантин, в результаті чого співробітники працюють віддалено, а школярі отримують домашні завдання через інтернет.

Проте через час китайським школярам прийшла в голову ідея штучно занизити рейтинг мобільного додатку Ding Talk, за допомогою якого вони отримують домашні завдання. На їхню думку, додаток видалять з магазину App Store у разі занадто низького рейтингу. Про це повідомляє Mashable з посиланням на звіт Лондонського журналу про життя на карантині в Ухані, епіцентрі коронавіруса.

В якості протесту віртуальним урокам школярі почали масово ставити низькі оцінки додатку в App Store, в результаті чого його рейтинг знизився з 4,9 до 1,4. Творцям програми навіть довелося просити школярів припинити їх дії таким же оригінальним способом.

"Мені самому всього п'ять років. Будь ласка, не вбивайте мене", — написали розробники нібито від імені самого додатка. Це допомогло, але незначно — рейтинг піднявся з 1,4 до 2,2.

На поточний момент додаток все ще знаходиться в App Store. Невідомо, чи вдасться школярам позбутися домашніх завдань, а творцям зберегти додаток в магазині.

Станом на ранок 9 березня кількість заражених коронавірусом досягла 110 тисяч осіб, з яких 62 тисячі одужали, а 3825 померли. Найбільше інфікованих у Китаї (понад 80 тисяч), в Італії (7375), Ірані (6566) і Південнiй Кореї (7382).

Як повідомляв портал "Коментарі", на карантинному лайнері Grand Princess починають відпускати пасажирів, серед яких 49 українців.