"Коронавирусні оголошення": в мережі продають генератор туману, антивірусні свічки та майстер-клас із виживання

Українці в мережі продають не тільки маски «від коронавірусу», а й «надійні щитки», або ж пропонують встановити вдома «систему очищення води, яка вбиває коронавірус»

Поки "китайська" лихоманка поширюється світом, а в Україні ввели протиепідеміологічні заходи, заповзятливі українці вирішили підзаробити на "коронавірусій паніці". "Коментарі" вивчили найпопулярніші та незвичайні оголошення на тему коронавірусу на онлайн-дошці OLX.

До першої категорії "коронавірусних" оголошень в мережі можна віднести пропозиції про продаж товарів, так або інакше пов'язаних з коронавірусом (наприклад, "антикоронавірусні" свічки або тематичні брелоки). Другу групу становлять оголошення, в яких громадяни "піаряться" на коронавірусі, згадуючи про нього в описі послуги або товару.

Товари: маски, санітайзери та "генератор туману"

Одним з популярних товарів є антисептик, коштує від 55 до 350 грн. Можна знайти і "прямо з Китаю, єдиний від вірусів антисептик", і "антисептик об'ємом 1 літр для всієї родини", і "дезінфектор-вбивцю коронавірусу". Звичайно ж, продаються в мережі й респіраторні маски: в оголошенні обов'язково стоїть позначка "коронавірус", іноді вказують "ступінь захисту", приміром, певного 3 рівня. Коштує "захист" 35-500 грн. Якщо ж маски вам буде недостатньо, то можна купити "захисний щиток" за 200 грн. Або ж пропонують придбати за 350 грн антибактеріальну свічку: "американського виробництва, вбиває бактерії в повітрі, допомагає позбутися вірусів", а ще її "добре використовувати в приміщеннях зі скупченнями людей". Мабуть, один з найбільш незвичайних товарів на дошці оголошень - генератор туману для обробки від коронавірусу за більш 53 000 грн, його треба використовувати для приміщень і відкритих площ. Можливо, хтось мріє підвісити на в'язку ключів тематичний "коронавірусний" брелок, так от, і таке продається. Ціна питання – 35 грн. А за 40 грн можна купити книгу про вірус-вбивцю, правда, у неї вікове обмеження (16+). Якщо ви мріє "побачити коронавірус першим", то пропонується купити мікроскоп за 900 грн. Ще один українець продає будинок, але непростий, а "кращий від коронавірусу".

Послуги: "антикоронавірусне прибирання" та майстер-клас із виживання

В цілях профілактики вірусу пропонують оплатити професійне прибирання будинку, під час якого фахівці проведуть дезінфекцію "від коронавірусу" пароочищувачем. Або ж можна запросити додому фахівця і встановити систему очищення води, яка "вбиває коронавірус і всі віруси". Для профілактики також пропонують прогулянки зі стаффордширськими тер'єрами.

А ось всього лише за 300 грн вам допоможуть "пережити коронавірус без втрат".

"Якщо Ви це читаєте, значить розумієте серйозність даної теми, а також те, що це випробування пройдуть далеко не всі. Я маю спосіб та інформацію, яка допомагає вже багато років зберігати здоров'я і продовжувати життя, - йдеться в оголошенні. - Ви отримаєте можливість забезпечити собі та своїй сім'ї виживання в умовах пандемії, а також гарантувати здорове життя надалі".

Якщо 300 грн для вас дорогувато, то можна всього за 40 грн пройти вебінар "Навчися читати свої аналізи. Все про вітаміни. Як захистити себе від коронавірусу".

Раніше "Коментарі" писали, що австралійське видання "підтримало" панікерів через коронавірус і надрукувало туалетний папір на сторінках газети.