Головна Новини Суспільство неймовірно Шукав обручку, знайшов скарб: в Ірландії чоловік розкопав монети 16 століття
commentss НОВИНИ Всі новини

Шукав обручку, знайшов скарб: в Ірландії чоловік розкопав монети 16 століття

Одна зі знайдених монет - рідкісний екземпляр часів Генріха VIII, який попередньо оцінили в 5000 фунтів

9 листопада 2019, 13:56 comments3101
Поділіться публікацією:
Шукав обручку, знайшов скарб: в Ірландії чоловік розкопав монети 16 століття

У Північній Ірландії пошук втраченої обручки увінчався небувалої знахідкою – старовинними монетами, вартість яких оцінили в 100 000 фунтів. За інформацією місцевого видання Metro, 44-річний ірландець разом з 52-річним приятелем, "озброївшись" металошукачем, вирушили в поле шукати пропажу.

Спочатку замість прикраси друзі знайшли підкову і монету, після чого продовжили пошук і через півтори години виявили скарб із 84-х унікальних монет. За словами Пола, одна з них – рідкісна монета часів Генріха VIII, яку попередньо оцінили в 5000 фунтів. Інші, в основному, датовані 1546 роком. Пол, який цікавився пошуком скарбів з семи років, розповів, що збулася його мрія. "Це було непередаване відчуття, як перевірити всі номери лотереї та усвідомити, що ти виграв джекпот", — говорить ірландець.

Скарб уже відправили в музей Ольстера на офіційну оцінку. Однак, за попередніми даними експертів, монети часів 16 століття коштують понад 100 000 фунтів. Ці гроші Пол вирішив розділити з фермером, на землі якого і був знайдений "джекпот".

6PF8DIwdbgnZo7EXl2FHQ4Gmj.jpgCuwU4Vf4tBNMnHXh9eXtOMKne.jpg

Dws837mpKTq8pslx8fLjVwm_6.jpg



Як вже писали "Коментарі", в Одесі на території музею Шустова знайдена найстаріша пляшка алкоголю в Україні, датована приблизно 1863-1867 роками. Експерти переконані – це пляшка з самої першої партії спиртного, яку купець Микола Шустов випустив у продаж.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!