Головна Новини Суспільство неймовірно Рожевий місяць: коли українці зможуть побачити рідкісне природне явище
commentss НОВИНИ Всі новини

Рожевий місяць: коли українці зможуть побачити рідкісне природне явище

Наступного разу "рожевий" місяць таких розмірів українці зможуть побачити тільки через рік.

2 квітня 2020, 08:49 comments4675
Поділіться публікацією:
Рожевий місяць: коли українці зможуть побачити рідкісне природне явище

Цього року рожевий місяць українцям пощастить побачити вже менш ніж через тиждень. Місяць надзвичайних розмірів з'явиться в нічному небі в ніч з 7 на 8 квітня.

Суперлуння не можна назвати унікальним природним явищем, але все ж воно досить рідкісне. У цей момент Місяць наближається максимально близько до Землі. Через це на небі він здається візуально набагато більшим ніж зазвийчай. Диск стане більшим десь на 14%. При цьому сяйво місяця теж буде здаватися набагато яскравішим. Астрономи прогнозують, що цого разу він буде світити яскравіше десь на третину. Особливо це буде помітно в останні кілька годин перед світанком.

А ось рожевої димки українці найімовірніше не побачать. Оскільки таку ліричну назву квітневе суперлуння отримало не через якісь астрономічні явища. Справа в тому, що як раз в цей час починають цвісти дикі рожеві флокси. Ось астрономи і запозичили назву, щоб привернути до природного явища ще більше уваги. Комусь, щоправда, пощастить побачити червоний серпанок, якщо концентрація пилу і різних частинок і газів в атмосфері створять подібний ефект. Але з суперповнею він ніяк не пов'язаний.

Перешкодити бажаючим подивитися на величезний місяць може погода. Якщо небо буде затягнуте хмарами, найімовірніше, доведеться чекати наступної "рожевої" суперповні. А вона станеться тільки в кінці квітня наступного року.

Раніше "Коментарі" писали про те, як місяць може вплинути на здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!