Головна Новини Суспільство неймовірно У Середземному морі знайшли 12 кораблів зі скарбами (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Середземному морі знайшли 12 кораблів зі скарбами (ФОТО)

Учені з Великобританії виявили на дні Середземного моря між Кіпром і Ліваном кораблі XVII століття

23 квітня 2020, 09:40 comments4997
Поділіться публікацією:
У Середземному морі знайшли 12 кораблів зі скарбами (ФОТО)

Британські вчені виявили на дні Середземного моря, між Кіпром і Ліваном, неймовірну знахідку — кораблі XVII століття зі скарбами. Про це пише Cyprus Mail.

Повідомляється, що група з Enigma Shipwrecks Project (ESP) виявила 12 кораблів, які затонули приблизно у 1630 році і були заповнені цінними артефактами. Серед них — фарфор ранньої китайської династії Мін, стародавні кавники, трубки для куріння тютюну, більше 360 чашок і багато інших цінних речей, вартість яких оцінюють у десятки мільйонів доларів.

Дослідники кажуть, що всі виявлені товари і речі належать 14-ти культурам і цивілізаціям, які охоплюють як східну сторону земної кулі, так і західну. Також вчені, не приховуючи радості, додають, що для них, археологів, ця знахідка еквівалентна "відкриттю нової планети" для астронома.

Раніше "Коментарі" писали про те, що останки тропічного лісу вчені знайшли в Антарктиді. Пласт вдалося виявити в дев'ятистах кілометрах від Південного полюсу на глибині 30 метрів. Він відноситься до крейдяного періоду, і раніше дістати подібний на поверхню ніколи не вдавалося, стверджують учасники полярної експедиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!