Головна Новини Суспільство неймовірно Вперше в історії "Титанік" вскриють заради цінного артефакту (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії "Титанік" вскриють заради цінного артефакту (ФОТО)

Телеграф Marconi - унікальна на той час техніка, і офіцери "Титаніка" використовували її для того, щоб подати сигнал SOS

21 травня 2020, 14:55 comments3310
Поділіться публікацією:
Вперше в історії "Титанік" вскриють заради цінного артефакту (ФОТО)

У суді Вірджинії дали дозвіл на те, щоб компанія RMS Titanic розкрила корпус корабля "Титанік", який затонув у 1912 році. Вчені хочуть витягти і відновити бездротовий телеграф Marconi, проти чого виступили деякі органи. Про це пише Daily Mail.

picture

Повідомляється, що телеграф Marconi — унікальна на той час техніка, і офіцери "Титаніка" використовували її для того, щоб подати сигнал SOS. Телеграф визнали культурною цінністю, яка знаходиться у звукоізольованій камері на затонулому кораблі. Навколо нього вже руйнуються каюти і палуби, тому RMS Titanic вирішила врятувати техніку з допомогою безпілотного апарату. Планується, що той розріже дах і витягне телеграф на поверхню. Коли експерти приведуть його в належний стан, відкриють виставку, присвячену "Титаніку".

Втім, в Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) виступили категорично проти того, щоб вторгатися в "Титанік". Кажуть, що телеграф оточений останками понад 1500 чоловік і повинен бути залишений у спокої. Проте в суді точку зору учасників NOAA поки не поділяють і дали дозвіл на спецоперацію.

picture

Нагадаємо, судно затонуло в результаті зіткнення з айсбергом на п'ятий день свого плавання 15 квітня. Його можна було сміливо назвати плавучим готелем — вісім палуб, спортивний зал, турецькі лазні, корт для сквошу, чотири ресторани, два бари і 416 кают першого класу. Інтер'єр був розкішним — позолота, шовк, муранське скло. Такими ж розкішними можна назвати їжу і напої, які подавалися на кораблі. В розпорядженні вчених збереглося меню з "Титаніка". Справа в тому, що пасажири і члени команди забували меню в кишенях або відправляли в листах додому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!