Головна Новини Суспільство неймовірно ФОТОФАКТ: в Німеччині розпустилася 1000-річна роза
commentss НОВИНИ Всі новини

ФОТОФАКТ: в Німеччині розпустилася 1000-річна роза

Біля Хільдесхаймського собору в Німеччині розпустилася сонячна троянда, якій, за легендою, близько 1000 років

29 травня 2020, 05:00 comments4342
Поділіться публікацією:
ФОТОФАКТ: в Німеччині розпустилася 1000-річна роза

У Німеччині біля Хільдесхаймського собору розквітла легендарна квітка, відома як 1000-річна або сонячна троянда. Про це повідомляє Deutsche Welle, публікуючи відповідні фото.

Так, ця троянда росте біля пам'ятника Всесвітньої спадщини — Хільдесхаймського собору. За легендою, сонячна троянда, яку німецькою називають Heckenrose – сонячна шипшина, виросла в цьому місці більше 1000 років тому. І сталося це ще до зведення першої каплиці у 815 році.

Називають цю пам'ятку 1000-jähriger Rosenstock — 1000-річною трояндою. Правда, сучасні дослідники не згодні з такою гучною цифрою. Учені говорять, що вік цього куща становить не більше семи століть. Але й такий термін життя хільдесхаймської троянди вражає.

Додамо, що в кінці IX століття тут був закладений собор Вознесіння Святий Марії, який пізніше перебудували і включили в 1985 році в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в якості видатного прикладу романської архітектури. Крім того, у Хільдесхаймі знаходиться одна з найстаріших єпископських кафедр Німеччини та зберігається унікальна колекція творів мистецтва з бронзи.

Раніше повідомлялося, що в Освенцімі в димоході виявили випадкову знахідку — схованку в'язнів. Передбачається, що знайдені предмети бранці могли використовувати для підготовки втечі.

Нагадаємо, речі королеви Марії-Антуанетти пустили з молотка за 60 тис. євро. Опубліковані фото коштовних покупок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://p.dw.com/p/3csxJ
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!