Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ мають намір ввести ліцензування для лікарів
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ мають намір ввести ліцензування для лікарів

Розробка концепції ліцензування лікарської діяльності зайняла 1,5 року

20 серпня 2019, 17:31 comments2155
Поділіться публікацією:
У МОЗ мають намір ввести ліцензування для лікарів

Міністерство охорони здоров'я України має намір впровадити концепцію професійного ліцензування лікарів. Про це повідомив заступник міністра Олександр Лінчевський.

Чиновник уточнив, що концепцію професійного ліцензування розробляли 1,5 року, а повністю запрацює вона з 2024 року.

"Концепція ліцензування передбачає роботу і паралельне навчання. Лікар набирає бали, які потім представляє ліцензійній раді. Якщо ліцензійна рада стверджує, що лікар може далі працювати, вчишся і через якийсь проміжок часу знову надаєш ліцензійним раді результат. Якщо лікар не буде вчитися і заробляти бали, він втратить можливість працювати", — сказав заступник міністра.

За словами заступника міністра, ліцензійна рада буде аналізувати не тільки підвищення кваліфікаційного рівня і роботу лікаря, але і те, чи є на нього обґрунтовані скарги. У разі, якщо у лікаря буде перерва трудового стажу, ліцензію він не отримає.

"Ліцензійна рада буде аналізувати не тільки професійний розвиток лікаря, вона буде аналізувати його роботу і те, чи є на лікаря обґрунтовані скарги. Якщо людина, яка хоче отримати ліцензію, три або п'ять років не працює лікарем, то ліцензії їй не видадуть, також не видадуть, якщо є обґрунтована скарга. Це своєрідний спосіб дії, спосіб відповідальності. Але для мене ця концепція приємна тим, що лікар стає самостійною одиницею. Не лікарня, а лікар ліцензується. Нині ж ліцензуються тільки лікарні",- сказав він.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Радник президента України Михайло Радуцький не хоче бути міністром охорони здоров'я, незважаючи на бажання Володимира Зеленського, він запропонував президенту Зеленському призначити главою відомства Олександра Квіташвілі.

Він зазначив, що вважає свою кандидатуру не найкращою, тому що МОЗ потрібен менеджер, а не стратег.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!