Головна Новини Суспільство медицина Експерти назвали продукт, який захищає кровоносні судини від пошкодження
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали продукт, який захищає кровоносні судини від пошкодження

Сир може захистити вас від деяких небезпек, пов'язаних з вживанням великої кількості солі

18 вересня 2019, 20:00 comments2829
Поділіться публікацією:
Експерти назвали продукт, який захищає кровоносні судини від пошкодження

Ми любимо сіль в різних стравах, але мало хто знає, що занадто велика кількість може призвести до високого кров'яного тиску, серцевих захворювань, інсультів і навіть деменції. Нові дослідження показали, що люди, які споживають рекомендовану кількість молочних продуктів, зазвичай мають звичайний кров'яний тиск та здоровий загальний стан серцево-судинної системи. Автором вивчення, опублікованого в academic.oup, стала Лейсі Олександр, професор кінезіології в штаті Пенсільванія.

У роботі взяли участь 11 осіб з чутливим до солі організмом, їх попросили дотримуватися чотирьох різних дієт протягом восьми днів. Це були продукти з низьким вмістом приправи і без молока. Дієти включали 1500 мг солі в день, в той час як дієти з високим вмістом включали 5500 мг. Американська асоціація кардіологів рекомендує дотримуватися рівня нижче 1500 мг. Учасники з'їли еквівалент чотирьох порцій і споживали різні види сирів.

Після завершення дослідження експерти оцінили функцію кровоносних судин своїх добровольців. Для цього їм вводили невелику кількість ацетилхоліну, який розслаблює судини під шкірою. Вони виявили, що після дотримання дієти з високим вмістом солі і відсутністю молочних продуктів кровоносні судини учасників з усіх сил намагалися розслабитися, однак після того, як добровольці змінили свій раціон, змін не було видно, що свідчить про те, що сир має свого роду захисний ефект, незважаючи на те, що сам по собі може містити багато солі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!