Головна Новини Суспільство медицина ТОП вірусних захворювань цієї осені: чим можуть заразити оточуючих сотні тисяч українців
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП вірусних захворювань цієї осені: чим можуть заразити оточуючих сотні тисяч українців

В Україні продовжують фіксувати нові випадки ГРВІ, кору та дифтерії

9 листопада 2019, 16:19 comments2296
Поділіться публікацією:
ТОП вірусних захворювань цієї осені: чим можуть заразити оточуючих сотні тисяч українців

У Міністерстві охорони здоров'я рапортують про те, які вірусні захворювання атакують Україну сьогодні. Так, згідно зі статистикою, станом на 1 листопада усього за тиждень в країні підхопили ГРВІ 147 тисяч чоловік, причому майже 70% — діти.

Вірусологи зафіксували 6 випадків грипоподібних захворювань. Тим часом, українці продовжують масово робити щеплення від грипу: лише за тиждень щеплення зробили майже 40 000 чоловік, а з початку жовтня – майже 91 тисяча.

Є в Україні і спалаху кору: з 25 по 31 жовтня діагноз підтвердився у 51 людини, серед них 34 – діти. В основному, нові випадки фіксують у Дніпропетровській, Вінницькій, а також Чернівецькій областях.

Що ж стосується дифтерії, за приводу якої експерти давали невтішний прогноз на цей рік, за станом на 4 листопада лабораторно це захворювання підтвердили у 22 осіб. До речі, це майже третина від загальної кількості хворих за останні дев'ять років: з 2010 року зафіксували всього 56 випадків дифтерії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що холоди в Україну принесли не тільки сезонну застуду, але і досить нетиповий для нас спалах дифтерії. Медики кажуть, що останній суттєвий спалах цієї хвороби був ще в 1990-х роках: тоді від вірусу загинуло 700 осіб. При цьому в Україні у наявності 6,8 млн доз вакцини від дифтерії. А ось сироваток, які використовують, коли людина вже захворіла, зараз є всього 189.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: МОЗ
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!