Супрун розкрила секрет, як пережити "чорну п'ятницю"

В період розпродажів, за словами Супрун, можна захворіти або бути обкраденим

Екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун дала пораду, як робити покупки в дні розпродажів, щоб це не вдарило по бюджету і не викликало стрес.

За її словами, зазвичай у "чорну п'ятницю" у людей починається масовий психоз: всі хочуть купити побільше, при цьому часто зовсім непотрібних речей і товарів. Крім психологічних, існують і фізичні загрози від перебування в торговому центрі під час знижок.

Вона зазначила, що великою небезпекою під час розпродажів є те, що в натовпі через духоту може підвищитися тиск – отже, зростає ризик інфаркту та інсульту. Крім того, деякі люди займають чергу в магазини вночі, що, в свою чергу, загрожує недосипанням і загальною втомою. Також вона виділила ще й той момент, що, перебуваючи в натовпі, легко підхопити вірус та інші захворювання.

Також на поручні ескалаторів знаходяться бактерії, тому перш ніж терти очі, ніс або обіймати дітей, бажано помити руки або продезінфікувати їх.

Крім усього іншого, в дні знижок зростає ризик крадіжок. Через ажіотаж багато хто не стежить за своїми гаманцями, сумками і телефонами, тому потрібно бути дуже уважними.

забороняє рекламні кампанії "Чорної п'ятниці". Поправка засуджує надмірне споживання і катастрофічні екологічні показники торгового дня.