Головна Новини Суспільство медицина У Мінсоцполітики підрахували економію грошей у зв'язку з введенням електронних лікарняних
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінсоцполітики підрахували економію грошей у зв'язку з введенням електронних лікарняних

Нововведення дозволить економити бюджетні кошти щороку

28 січня 2020, 15:54 comments1964
Поділіться публікацією:
У Мінсоцполітики підрахували економію грошей у зв'язку з введенням електронних лікарняних

Введення в Україні електронних лікарняних дозволить громадянам рухатися в ногу з часом, а владі — заощадити немало бюджетних грошей. В Мінсоцполітики підрахували, що щорічно економія коштів буде сягати від 1 до 5 млрд грн, передає прес-служба відомства.

За словами заступника Міністра соціальної політики України Олега Коваля, нововведення також дозволить зменшити різні зловживання в цій сфері, оскільки правомірність видачі лікарняного в електронному вигляді буде перевірятися досить оперативно.

В прес-службі підкреслюють, що в Україні було виявлено кілька "гучних" випадків, коли лікарняний видавали незаконно. Приміром, таке сталося на одному з підприємств, де 90% працівників офіційно перебували на лікарняному. При цьому обсяги виробництва на підприємстві навіть не впали. Зафіксували випадок, коли один лікар протягом доби зміг видати пацієнтам 100 лікарняних. Ще стало відомо, що одній людині лікарняний видав зовсім непрофільний лікар.

Заступник міністра Мінсоцполітики додав, що постанова щодо введення електронних лікарняних в нашій країні, вже на цьому тижні потрапить на погодження до зацікавлених міністерств і відомств. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні з 1 квітня з'являться електронні лікарняні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!