Головна Новини Суспільство медицина У Китаї назвали можливого носія смертельного коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї назвали можливого носія смертельного коронавіруса

Ссавці вважаються можливими проміжними носіями коронавірусу

7 лютого 2020, 14:45 comments3521
Поділіться публікацією:
У Китаї назвали можливого носія смертельного коронавіруса

Згідно з дослідженнями китайських вчених, вірогідним проміжним носієм коронавірусу є панголіни. Про це повідомляє китайське інформагентство Сіньхуа.

"Геномна послідовність нового коронавірусу, виділеного у панголінів, опинилася на 99 відсотків ідентична геному коронавірусу нового типу у заражених пацієнтів", — йдеться в повідомленні.

За словами дослідників, такий результат може свідчити про те, що панголіни можуть бути проміжними носіями коронавірусу.

Панголіни — ящери, що відносяться до загону плацентарних ссавців. Тіло вкрите великими роговими ромбічними лусками. Довжина тварини становить приблизно 60-170 см, вага — від 4,5 до 27 кг.

Панголіни мешкають в екваторіальній і Південній Африці, а також у Південно-Східній Азії. Населяють відкриті місцевості і тропічні ліси. Живуть поодинці і ведуть нічний спосіб життя. Розмножуються один раз на рік. Панголіни харчуються мурахами і термітами. Живуть поодинці. Тварини перебувають на межі вимирання, полювання на них заборонено, проте процвітає нелегальна торгівля лускою і частинами тіл панголінів.

На панголінів полюють заради м'яса і луски. Азіатські знахарі стверджують, що луска і м'ясо панголінів мають лікувальні властивості. Проте наукові дослідження це спростовують.

Як повідомляв сайт "Коментарі", у світі від коронавірусу померли понад 630 осіб. Абсолютна більшість хворих і загиблих проживає в Китаї, де й зародилася епідемія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!