Головна Новини Суспільство медицина Дослідники розповіли, як коронавірус поширюється в лікарнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники розповіли, як коронавірус поширюється в лікарнях

Нове дослідження показало, що є високі ризики поширення коронавіруса всередині лікарень

7 лютого 2020, 21:31 comments2454
Поділіться публікацією:
Дослідники розповіли, як коронавірус поширюється в лікарнях

Дослідження, опубліковане в медичному журналі JAMA today, включає аналіз даних про 138 пацієнтів, госпіталізованих з новим типом коронавірусної пневмонії в Ухані, Китай. Отримані дані показали, що приблизно у 41% пацієнтів були запідозрені внутрішньолікарняні передачі вірусу. Про це пише CNN.

Зокрема, 40 медичних працівників в ході дослідження і 17 пацієнтів, які вже були госпіталізовані з інших причин, імовірно були інфіковані новим коронавірусом в лікарні. Дані також показали, що 26% всіх пацієнтів були госпіталізовані у відділення інтенсивної терапії і 4,3% з них померли.

Дослідники відзначили, що передача інфекції в лікарні остаточно не доведена, але висновки про можливі загрози саме в медичних установах зроблені на основі термінів і моделей впливу на інфікованих пацієнтів і подальшого розвитку інфекції.

Раніше "Коментарі" писали, що незважаючи на те, що в Україні немає жодного підтвердженого випадку захворювання коронавірусом, через епідемію в Китаї в наших аптеках спостерігається дефіцит масок. Директор однієї з мереж українських аптек заявив, що вони не в змозі забезпечити попит на нові маски, адже він останнім часом зріс в 15 разів. Аптеки звернулися до постачальників, проте і в тих маски закінчилися. Бізнесмен пояснює дефіцит тим, більшість масок в Україну постачав Китай, і на усунення проблеми потрібен час. До речі, коронавірус в Китаї забрав життя вже 636 осіб, а інфіковані більше 31 тисячі по всьому світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!