Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ закликала журналістів не брехати про коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ закликала журналістів не брехати про коронавірус

У ВООЗ заявили, що причин для паніки через коронавірус немає

26 лютого 2020, 18:37 comments2415
Поділіться публікацією:
ВООЗ закликала журналістів не брехати про коронавірус

Уряди країн Європи мають бути готові до поширення в своїх країнах коронавірусу СOVID19 і вчасно реагувати на негативні показники. Про це заявив директор європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, передає "Укрінформ".

"На сьогодні ВООЗ зареєстровано 80 980 випадків у 33 країнах по усьому світу. З них 13 – у Європейському регіоні ВООЗ. 96,5% всіх випадків зареєстровані в Китаї. Це означає, що з усіх випадків захворювання лише 3% припадає на країни за межами Китаю", — заявив він.

За словами представника ВООЗ, Організація вживає заходів для підвищення глобальної готовності як до спалаху коронавірусу, так і до готовності окремих країн.

"Мій ключовий месидж: ми розуміємо, що люди занепокоєні власним здоров’ям та безпекою власних родин. Водночас, зараз немає жодних підстав для паніки", — зазначив представник ВООЗ.

Клюге зазначив, що дії влади і громадськості в цьому питанні мають бути пропорційні.

"Ми сприймаємо цей вірус та ситуацію навколо нього дуже серйозно. Водночас, маємо пам’ятати, що четверо з п’яти пацієнтів мають легкі симптоми хвороби та одужують. Рівень смертності становить близько 2 відсотків, в Китаї зараз – 1 відсоток, і у цей показник потрапляють, переважно, літні люди, яким за 65 років, з послабленим імунітетом або які мають інші захворювання... Варто захистити себе та інших від вірусу, чітко керуватися інструкціями, які надходять від національних систем охорони здоров’я", — зазначив Клюге.

Представник ВООЗ також закликав журналістів доносити правдиву інформацію про коронавірус.

"Зараз потрібно точно та етично інформувати громадськість з використанням надійних та достовірних джерел інформації. Йдеться не лише про поширення новин, а й про участь у спільних зусиллях із захисту здоров’я людей. Треба використовувати інформацію з надійних джерел та уникати проявів соціальної дискримінації", — заявив представник ВООЗ.

Як повідомляв сайт "Коментарі", стало відомо, як можна вберегти себе від зараження коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!