Головна Новини Суспільство медицина Уряд затвердив систему онлайн-лікарняних: коли і як працюватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд затвердив систему онлайн-лікарняних: коли і як працюватиме

Система електронних лікарняних в Україні запрацює з квітня

3 березня 2020, 12:55 comments2025
Поділіться публікацією:
Уряд затвердив систему онлайн-лікарняних: коли і як працюватиме

Українці зможуть не витрачати час на черги у поліклініках за отриманням лікарняних: із квітня їх можна буде оформити онлайн. Про це повідомили у Кабінеті міністрів України.

Як написав у своєму каналі в Telegram прем’єр-міністр Олексій Гончарук, затверджувати лікарняні лікар зможе електронним підписом.

"Система автоматично надсилатиме інформацію про лікарняний роботодавцю працівника та до Фонду соціального страхування", — пояснив очільник уряду.

У Кабміні сподіваються, що така система пришвидшить процедуру отримання страхових виплат, а також зменшить шахрайство щодо купівлі фейкових лікарняних.

Про те, що паперові бланки з часом відійдуть у минуле, повідомила на своїй сторінці у Facebook міністр соціальної політики Юлія Соколовська. Як зазначила міністр, ідентифікація лікарів у веб-сервісі проводитиметься на підставі переданих МОЗ до ПФУ відомостей про заклади охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які мають ліцензію на провадження медичної практики.

Більше того, впровадження система дешево обійшлося для українців. На цьому наголосив міністр Кабміну Дмитро Дубілет у своєму каналі в Telegram. Так, систему створили на базі вже наявного програмного забезпечення Пенсійного фонду, яким бізнес і так зараз користується. Тож замість створення нової дорогої ІТ-системи адаптували те, що вже є.

Раніше "Коментарі" писали, навіщо в Україні з 1 квітня запроваджують електронні лікарняні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!