Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ офіційно визнала коронавірус пандемією
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ офіційно визнала коронавірус пандемією

У світі коронавірусом заражені понад 120 тисяч осіб.

11 березня 2020, 19:14 comments4022
Поділіться публікацією:
ВООЗ офіційно визнала коронавірус пандемією

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно визнала новий китайський коронавірус Covid-19 глобальною світовою пандемією. Про це організація повідомила у своєму акаунті в соціальній мережі Twitter.

Нове захворювання з'явилося всього 3 місяці тому і глобально розповсюдилось по всьому світу в найкоротші терміни. На сьогоднішній день число заражених коронавірусом перевищило 120 тисяч осіб і зростає з кожною годиною. Більшість випадків зафіксували на материковому Китаї — 80 956 інфікованих, за його межами — 32 778. Також число активно росте в Італії — 10 149, Ірані — 8 043, Південнiй Кореї — 7 755.

Від коронавіруса Covid-19 вже померли 4 284 людини, а одужали 65 765 людей — більше половини заражених. За останню добу в Італії зафіксовано 977 випадків зараження. Усього в цій країні від китайської хвороби померла 631 особа.

Коронавірус вже зачепив всю Європу. Наприклад, у Франції заражені 1 784 людини, в Іспанії — 1 695, у Німеччині — 1 565. Також хвороба поширюється і в США — відомо про 1 025 випадкiв зараження.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреiсус заявив, що за останні 2 тижні число інфікованих за межами Китаю зросло в 3 рази, як і кількість постраждалих держав. В організації очікують збільшення кількості заражених людей і країн.

Пандемія — сверхсильна епідемія, яка поширюється по всій території країни і навіть за її межами — на інші держави. Історії відомі пандемії холери, чуми, чорної віспи, ВІЛ, туберкульозу та інших.

Як повідомляв портал "Коментарі", друга людина повністю вилікувалася від ВІЛ за всю історію хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!