Головна Новини Суспільство медицина Часник і сеча не допоможуть: ВООЗ розвінчала популярні міфи про коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Часник і сеча не допоможуть: ВООЗ розвінчала популярні міфи про коронавірус

ВООЗ не радить змітати з полиць магазинів часник, мити руки дитячої сечею і годинами лежати в гарячій ванні.

12 березня 2020, 09:55 comments3584
Поділіться публікацією:
Часник і сеча не допоможуть: ВООЗ розвінчала популярні міфи про коронавірус

Що більше люди піддаються паніці через поширення коронавірусу, то більше виникає міфів щодо лікування і профілактики цієї хвороби. При чому, іноді дуже екзотичних і, навіть, небезпечних. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вирішила розвінчати найпопулярніші і найбільш незвичні з них.

Гаряча ванна

Можна годинами валятися в гарячій ванні, але від коронавірусу це точно не врятує. Ті, хто таким чином намагаються підняти температуру тіла і вбити інфекцію, глибоко помиляються. Навіть, якщо вода буде дуже гарячою, температура тіла, все одно, буде триматися на рівні звичних 36-37 градусів. А ось опік шкіри таким чином отримати, дуже навіть, легко. Набагато ефективніше проти коронавірусу спрацює часте миття рук. Температура води значення не має.

Часник

Часник, і справді, має протимікробні властивості. Однак, як показує практика, в боротьбі з коронавірусом він не ефективний від слова "зовсім". Так що залишаємо часник для кулінарних шедеврів.

Дитяча сеча

Так-так, знайшлися люди, які вважають, що миття рук дитячої сечею врятує їх від коронавірусу. На жаль чи на щастя, але це не так. І хоча в невеликих кількостях сеча може містити бактеріальний або вірусний матеріал, як профілактичний засіб проти Covid-19 вона не спрацює. Кращого методу профілактики, ніж добре мити руки з милом звичайною водою і ретельно обробляти їх антисептиком, поки що не придумали.

Кокаїн

Ось що, вже точно, нашкодить організму набагато сильніше, ніж коронавірус, то це кокаїн. Медики попереджають, цей наркотик небезпечний і викликає швидке звикання. А ось в боротьбі з інфекцією він не допоможе ніяк, що б не писали в інтернеті від нудьги користувачі.

Комарі

Як тільки на вулиці з'являться комахи, не варто їх жахатися. Коронавірус передається, переважно, повітряно-крапельним шляхом. Інформація про те, що його можуть переносити комарі зараз відсутня. Краще триматися подалі від людей з симптомами хвороби, ніж від комах.

Сушарки

Ні, ні і ще раз ні. Сушарки для рук не можуть знищити вірус Covid-19. Ними є сенс скористатися тільки за призначенням, якщо перед цим ретельно вимили руки з милом.

Промивання носа

Промивання носа за допомогою сольового розчину, ймовірно, допоможе скоріше видужати при звичайній застуді. Однак, ніяк не захистить від коронавірусу.

На даний момент основні методи профілактики коронавірусу незмінні, наполягають в ВООЗ. Перш за все, намагайтеся триматися подалі від великого скупчення людей, не торкайтеся до обличчя руками, особливо, на вулиці і в громадських місцях і добре часто мийте руки з милом.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що ВООЗ оголосила коронавірус пандемією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!