Головна Новини Суспільство медицина Кінець близький: коли закінчиться пандемія коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець близький: коли закінчиться пандемія коронавірусу

Чекати залишилося недовго. Китайські вчені дізналися, що саме допоможе зупинити коронавірус.

13 березня 2020, 10:12 comments81537
Поділіться публікацією:
Кінець близький: коли закінчиться пандемія коронавірусу

Спалах коронавируса під силу зупинити світовим урядам, вважають китайські вчені. Пандемія в світі може закінчитися вже до літа, повідомляє The Straits Times.

Вже ближче до середини весни пандемія коронавірусу може піти на спад, а до червня, і зовсім, закінчиться. Головна умова — мобілізувати зусилля. Якщо світові уряди кинуть всі сили на боротьбу з інфекцією — це, звичайно, подолати хворобу зовсім не допоможе, однак, поширюватися по світу настільки стрімко Covid-19 вже не буде, кажуть китайські дослідники.

Як приклад наводять китайську провінцію Хубей. Саме вона стала епіцентром поширення коронавірусу. Але після впровадження безпрецедентних заходів по боротьбі з інфекцією (окремі лікарні для інфікованих, знезараження вулиць, тотальний карантин) нових випадків зараження з кожним днем ​​там фіксують все менше і менше.

Пандемією коронавірус ВООЗ оголосила 11 березня. Це не вперше. Пандемію оголошують кожного разу, коли певна нова хвороба загрожує багатьом людей в різних країнах світу, а стійкого імунітету до неї ще немає, як і ліків і профілактичних вакцин. Це своєрідний заклик до світових урядів докладати більше зусиль до боротьби з недугою.

Наприклад, пандемію оголошували, коли 10 років тому світ охопив "свинячий грип". В Україні через нього тоді загинуло понад тисячу громадян. Ще більш потужною пандемія була в кінці 60-х. Тоді "гонконгський грип" вбив 0, 03% населення планети.

Як правило, пандемії в світі тривають від року до двох. Що стосується коронавірусу Covid-19, то вчені називають два сценарії. За оптимістичним — допоможе побороти інфекцію підвищення температури на вулиці. За песимістичним — вже восени розпочнеться друга, більш сильна хвиля коронавірусу.

До середині березня Covid-19 вже вразив в світі близько 130 тисяч осіб. Майже 70 тисяч змогли одужати. Майже 5 тисяч — загинули.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, що британців будуть інфікувати за гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!