Головна Новини Суспільство медицина Що робити з трупами: чи можливо заразитися коронавірусом від померлих
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити з трупами: чи можливо заразитися коронавірусом від померлих

Померлим від коронавірусу краще не влаштовувати пишних похоронів і не запрошувати на церемонію прощання занадто багато людей. У ВООЗ пояснили чому.

18 березня 2020, 10:01 comments5967
Поділіться публікацією:
Що робити з трупами: чи можливо заразитися коронавірусом від померлих

Чи можливо заразитися коронавірусом від померлих — всі крапки над і розставили представники Всесвітньої організації охорони здоров'я. Самі по собі трупи не є небезпечними — стверджує представник ВООЗ Крістіан Ліндмайер.

Заразитися коронавірусом від людини, яку цей же вірус і вбив, неможливо. Тіла для оточуючих вже не несуть, абсолютно, ніякої загрози, сказав Ліндмайер під час брифінгу в Женеві. Однак, радить все-таки не влаштовувати пишних похоронів і триматися від подібних заходів подалі.

В даному випадку боятися потрібно не мертвих, а живих. Чим більшим буде скупчення людей в одному місці, тим вищим буде ризик підчепити коронавірус. Тим більше, серед родичів і близьких померлого теоретично можуть виявитися носії інфекції. А головним шляхом поширення Covid-19 все ще залишається повітряно-крапельний.

ВООЗ закликає родичів померлих від коронавірусу організовувати скромні похоронні церемонії тільки для найближчих. А найкраще проводити їх взагалі без людей.

Нагадаємо, в світі станом на 18 березня від коронавірусу померли майже вісім тисяч осіб. В Україні жертв хвороби поки що тільки двоє. Офіційно діагноз Covid-19 поставили 14-м пацієнтам.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Таїланді винайшли надшвидкий тест для діагностики коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!