Головна Новини Суспільство медицина Лікарі пояснили, скільки живе коронавірус на різних поверхнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі пояснили, скільки живе коронавірус на різних поверхнях

На деяких поверхнях коронавірус живе всього пару годин, але є й ті, де він може залишатися активним протягом декількох днів.

19 березня 2020, 08:37 comments9116
Поділіться публікацією:
Лікарі пояснили, скільки живе коронавірус на різних поверхнях

Як довго коронавірус може жити на різних поверхнях розповіли українські лікарі-блогери. Десь він помирає вже через пару годин. Але є і ті, де вірус зберігає здатність до життєдіяльності упродовж двох або, навіть, чотирьох-п'яти днів. І весь цей час він несе загрозу для людини. Мова йде не тільки про Covid-19, а про групу коронавірусів в цілому.

Лікарі-блогери навели тільки кілька прикладів поверхонь, з якими ми контактуємо найчастіше.

Отже, найменше коронавірус може прожити в відкритому повітрі. Уже, максимум, через 3 години від нього не залишиться й сліду.

Не найсприятливіші умови для вірусу на металевих поверхнях. На міді він може прожити до 4 годин, а на алюмінії від 2 до 8 годин. У той же час, на нержавіючій сталі коронавірус може залишатися активним набагато довше, а саме 2-3 дня.

На медичних рукавичках, які активно використовують в якості захисту від коронавірусу, він може прожити до 8 годин. На папері, а мова йде в тому числі і про гроші, збудник живе цілих 5 днів. Правда, набагато менше на картоні — всього 24 години.

Загрозу для людського здоров'я може нести дерево, скло і пластик. На них коронавірус прекрасно себе почуває і активний протягом 4-5 днів, а в деяких випадках зберігає життєздатність до 9 днів. І після контакту з такими поверхнями людина, цілком, може захворіти. Для порівняння, віруси грипу на поверхнях можуть зберiгатися не бiльше, ніж дві доби.

Але є і хороша новина, знищити коронавірус на тій чи іншій поверхні можна за допомогою звичайного дезинфікуючого засобу, наприклад, побутової хімії або антисептика.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Як довго коронавірус залишається активним на поверхні⁠? ⠀ Спільнота @sviy.doc не стоїть осторонь пандемії коронавірусу у світі та надає лише достовірну інформацію☝️ ⠀ Ми тверезо оцінюємо ситуацію і закликаємо Вас серйозно поставитися до заходів карантину! ⠀ Новий неопублікований неоглядовий аналіз отримав певну увагу останніми днями, щодо висновків про те, що вірус #COVID19 може залишатися життєздатним у повітрі — до 3 годин, на міді — до 4 годин, на картоні — до 24 годин, а на пластику та нержавіючій сталі — до 2-3 днів. ⁠ На сьогодні не було опублікованих досліджень, що спеціально розглядали б #коронавірус ☝️ ⠀ Але було проведено дослідження минулого лютого в журналі Journal of Hospital Infection, який проаналізував кілька десятків раніше опублікованих статей про коронавіруси людини. ⠀ Воно не включає #COVID_19, але може дати кращі уявлення про те, як довго цей збудник може виживати поза організмом. ⁠ Автори дійшли висновку, якщо цей новий коронавірус нагадує інші коронавіруси людини, як його "двоюрідні брати", які спричиняють #SARS та #MERS, він може залишатися на поверхнях — таких, як метал, скло або пластик — протягом дев'яти днів. ⁠ ⁠ Це порівняно з вірусами грипу, які можуть зберігатися на поверхні лише близько 48 годин❗ ⁠ Є кілька важливих застережень, які слід врахувати! ⠀ Деякі #коронавіруси довго не залишаються активними при температурі вище 86 градусів за Фаренгейтом (30 градусів Цельсія). ⁠ ⁠ Автори також встановили, що коронавіруси можуть бути ефективно знищені звичайними побутовими дезінфікуючими засобами. ⁠ ⁠ На сьогодні це найкраща інформація, яку ми маємо.⁠ ⠀ Джерело: @Medscape Переклад тексту @gv_moms Переклад інфографіки @doc_dinakrylova #свійдок_коронавірус

Публикация от Українські лікарі блогери (@sviy.doc)

Раніше "Коментарі" розповідали як правильно самостійно продезінфікувати квартиру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!