Головна Новини Суспільство медицина Мiнздрав хоче залучити студентів-медиків до боротьби з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Мiнздрав хоче залучити студентів-медиків до боротьби з коронавірусом

Студенти 5-6 курсів, за планом Мiнздраву, повинні допомогти лікарям впоратися з потоком пацієнтів iз-за коронавіруса

21 березня 2020, 01:01 comments3284
Поділіться публікацією:
Мiнздрав хоче залучити студентів-медиків до боротьби з коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я України розглядає варіант залучення студентів старших курсів медичних університетів, а також інтернів для допомоги лікарям у боротьбі з коронавірусом Covid-19. Про це повідомляє Hromadske з посиланням на слова заступника глави Мiнздраву Віктора Ляшка.

За його словами, така можливість поки тільки розглядається. Студентів 5-6 курсів та інтернів хочуть мобілізувати з карантину, тому що це допоможе "забезпечити можливість надання допомоги тим групам, які будуть найбільше в ній потребуватись".

Також Ляшко привів у приклад статистику Італії та Іспанії, де близько 5-7% хворих коронавірусом опинилися в реанімації або відділеннях інтенсивної терапії. Передбачається, що лікарів може не вистачити для надання професійної медичної допомоги всім потребуючим.

Схожі дії вже проводить Великобританія — королівство попросило понад 65 тисяч медичних працівників, які раніше працювали в системі охорони здоров'я, допомогти в боротьбі з коронавірусом.

Як повідомляв портал "Коментарі", Каліфорнія ввела суворий карантин і заборонила жителям виходити з дому через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!