Головна Новини Суспільство медицина Правила карантину: як дотримуватися самоізоляції правильно
commentss НОВИНИ Всі новини

Правила карантину: як дотримуватися самоізоляції правильно

Під час самоізоляції не можна спілкуватися з рідними, а маску не варто знімати, навіть, у власній квартирі.

23 березня 2020, 08:34 comments4394
Поділіться публікацією:
Правила карантину: як дотримуватися самоізоляції правильно

Самоізоляція може стати ефективним інструментом для боротьби з коронавірусом тільки в одному випадку — якщо дотримуватися її правильно. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. Піти в самоізоляцію медики радять, перш за все, тим, хто вже хворіє, або коли є ризик, що людина могла десь підчепити інфекцію, але симптомів ще немає. Наприклад, якщо вона повернулася з-за кордону. Основні правила самоізоляції такі:

Не виходити з дому. Від слова зовсім. Єдиний виняток — якщо маєте потребу в терміновій медичній допомозі. Працюємо дистанційно і не користуємося громадським транспортом. Необхідні продукти та предмети гігієни замовляємо онлайн з доставкою додому.


Ізоляція всередині квартири. Якщо з'явилися симптоми характерні для коронавірусу, краще обмежити спілкування, навіть зі своєю сім'єю. Ізолюємось в окрему кімнату і не наближаємося ні до кого ближче, ніж на 1,5 метра.


Будьте на зв'язку зі своїм сімейним лікарем. При появі симптомів (температура, кашель, важке дихання) або погіршенні стану здоров'я відразу ж звертаємося до фахівця.


Захисна маска. Якщо є хоч найменша ймовірність того, що ви могли захворіти, навіть, якщо поки немає симптомів — краще носити захисну маску. І вдома теж. Так ви вбережете від небажаних наслідків своїх же рідних.


Правильно чхати і кашляйте. Так, і це теж потрібно робити правильно. Краще кашляти і чхати в серветку, яку потім слід викинути в окремий контейнер для сміття. Потім обов'язково миємо руки з милом і обробляємо антисептиком із вмістом спирту не менше 60%.


Чисті руки. Руки потрібно мити з милом не менше 20-30 секунд. При цьому ретельно обробляти всі ділянки: долоні, пальці, зону під нігтями.


Індивідуальний посуд. Посуд теж може стати джерелом зараження. Тому у кожного повинна бути своя ложка, тарілка, чашка і т.д., які потрібно добре вимити після кожного використання. Або можна користуватися одноразовим посудом. Також у кожного члена сім'ї має бути особистий рушник.


Дезінфекція квартири. За допомогою дезінфікуючих засобів або побутової хімії необхідно щодня очищати ручки, крани, унітаз. Словом, все, з чим найчастіше контактуєш і торкаєшся руками. І не забудьте про телефон — він також потребує постійної дезінфекції.


Раніше "Коментарі" вже розповідали, як продезінфікувати житло правильно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!