Головна Новини Суспільство медицина "Гаряча ванна, часник і ультрафіолет": Супрун "розбила" міфи про боротьбу з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гаряча ванна, часник і ультрафіолет": Супрун "розбила" міфи про боротьбу з коронавірусом

Колишній в. о. глави Мінздоров'я Уляна Супрун закликала українців не "вестися" численну дезінформацію за коронавирусу COVID-19

23 березня 2020, 18:06 comments10663
Поділіться публікацією:
"Гаряча ванна, часник і ультрафіолет": Супрун "розбила" міфи про боротьбу з коронавірусом

Колишній в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун нагадала українцям, що у зв'язку з пандемією вірусу COVID-19, інформаційний простір буквально забитий неперевіреною інформацією щодо нібито протидії інфекції на побутовому рівні. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Так, громадський діяч зібрала основні фейки, які спрямовані ввести в оману населення, пообіцявши йому дієвий ефект проти коронавіруса.

Як виявилося, регулярне пиття води не надає ніякої дії на тіло вірусу і не здатне "вимити" його з організму носія. Прийом гарячої ванни також абсолютно даремний в якості профілактики від пандемії, зате може бути небезпечний для судин і серця. Не рекомендує Супрун також промивати ніс сольовим розчином, зловживати часником і цибулею в раціоні харчування, а також піддавати свою шкіру ультрафіолету для стерилізації.

Крім того вона зовсім не виключає вірогідності заразитися людей молодого і середнього віку, незважаючи на те, що переважна кількість жертв коронавіруса COVID-19 — представники літнього покоління.

"Літні люди і люди, які мають серйозні хвороби (астма, діабет, захворювання серця) більш уразливі до того, що перенесуть коронавірус у важкій формі. Але заразитися можуть всі, тому всім необхідно дбати про безпеку: регулярно мити руки, уникати скупчення людей, тримати дистанцію", — зазначено в повідомленні.

Уляна Супрун додала, що ні в якому разі не потрібно вірити рекламі, яка обіцяє ліки, здатні локалізувати вірус і привести до повного одужання, проте варто застосовувати антибіотики, якщо такі прописав лікар.

"Антибіотики не працюють проти вірусів, вони знищують тільки бактерії. Однак, під час лікування від коронавіруса, пацієнту можуть прописати антибіотики, якщо він захворіє супутню бактеріальну інфекцію", — зазначає колишній міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що можна робити під час самоізоляції на карантині, щоб витратити цей час з користю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!