Головна Новини Суспільство медицина Уляна Супрун спростувала необхідність носити маски проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Уляна Супрун спростувала необхідність носити маски проти коронавірусу

Традиційно екс-в.о. глави МОЗ Уляна Супрун руйнує стереотипи

24 березня 2020, 22:12 comments23366
Поділіться публікацією:
Уляна Супрун спростувала необхідність носити маски проти коронавірусу

Колишня в. о. голови Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що не вдягає марлеві і респіраторні маски під час виходу на вулицю в умовах діючого карантину, так як зараження всіма вірусами, в тому числі і COVID-19, як правило відбувається вдома, а не на вулиці. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Українська правда".

"Коли я йду в магазин і там торкаюся якихось поверхонь, я, при цьому, не торкаюся обличчя. Коли завершую покупки, то користуюся антисептиком. Вдома мию руки, далі розставляю продукти і знову мию руки. Тобто часто мити руки — це одна з найважливіших речей. Якщо ми дотримуємося всіх правил — не торкаємося обличя, миємо і дезінфікуємо руки, не стоїмо і не кашляємо один одному в обличчя, то існує дуже низька ймовірність заразитися", — зазначила Супрун.

Крім того, вона назвала суворо три групи людей, яким необхідно надягати маски, оберігаючи свої дихальні шляхи і слизову.

Супрун зазначила, що в першу групу входять медичні працівники, для яких марлеві пов'язки і передбачені як функціональний елемент спецодягу, у другу — люди, які вже мають симптоми зараження пандемією, щоб не передавати її оточуючим, а в третю — працівники сервісів, де щодня проходить потік людей, наприклад, касири супермаркетів.

"Але маски не є достатньою мірою. Я бачу, як люди пхають пальці під маску, що торкаються обличчь, які не змінюють їх регулярно. Тоді їм це не допоможе. Або зараз шиють маски з тканини, яка  пропускає краплі і вірус, оскільки вона не є блокуючою. Зараз виходить, що люди сприймають маску як якийсь талісман або оберіг. "У мене маска, тобто  я не захворію". Але це не так", — вважає колишній міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Уляна Супрун розвінчала найпопулярніші міфи, згідно з якими нібито можна захистити себе від пандемії COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!