Головна Новини Суспільство медицина «Коронавірус – фейк»: блогер пояснив, чому світ робить велику помилку
commentss НОВИНИ Всі новини

«Коронавірус – фейк»: блогер пояснив, чому світ робить велику помилку

Відомий блогер Олексій Кунгуров стверджує, що пандемія коронавіруса COVID-19 - не привід закривати цілі країни на карантин і ставити під загрозу всю світову економіку

25 березня 2020, 13:00 comments6853
Поділіться публікацією:
«Коронавірус – фейк»: блогер пояснив, чому світ робить велику помилку

Глобальні карантинні заходи, які вводять у більшості країн світу – не приносять користь і є "повним божевіллям". Таку точку зору висловив у своєму "живому журналі" популярний блогер Олексій Кунгуров.

Коронавірус і його користь для популяції

Автор блогу зазначив, що сам коронавірус COVID-19 не є фейком, на відміну від усього, що його оточує. У той же час, переконаний Кунгуров, вірусні пандемії самі по собі корисні для людської популяції".

"Віруси, незважаючи на свою примітивність – один з головних архітекторів життя на планеті. Потрапляючи в організм тварини, в тому числі людини, віруси викликають імунну відповідь, тобто комплексну реакцію організму на присутність чужорідного і шкідливого суб'єкта. Саме завдяки вірусам імунна система перебуває в тонусі і захищає наш організм", — пише блогер.

В якості прикладу він наводить поведінку немовлят, які, керуючись безумовним рефлексом, "все тягнуть до рота". Як наслідок – численні інфекції, які дитина переносить одну за одною, що у окремих випадках хоч і призводить до смерті дитини, але в більшості випадків формує імунітет людини.

"Що станеться, якщо відразу після народження помістити дитину в абсолютно стерильне середовище, максимально убезпечивши його від інфекцій? У нього буде вкрай слабкий імунітет, іноді настільки слабкий, що смертельним для нього стане навіть звичайне повітря, що кишить мільйонами мікроорганізмів і алергічними подразниками. Після переходу у природне середовище проживання організм починає надолужувати програму, але будь-інфекції будуть протікати в "стерильному" організмі важко, вірогідність летального результату через слабку імунну відповідь зростає на кілька порядків", — пояснює автор матеріалу.

Кунгуров приходить до висновку, що "хворіти – корисно" у контексті зміцнення життєздатності людства. Те ж стосується і пандемії COVID-19, який є по своїй симптоматиці тим же грипом, але має трохи більшу заразність, при цьому значно меншу (приблизно в 10 разів), смертність.

"Тобто фактично коронавірусна пандемія менш небезпечна, ніж звичайний сезонний грип, яким щорічно хворіє близько 10% населення землі і від ускладнень, викликаних ним, помирає близько 750 тисяч осіб щороку", — пише Олексій Кунгуров, відзначаючи, що коронавірусну інфекцію кожна людина перенесла багато разів і часто навіть не помічала цього.

Блогер також акцентує увагу на тому, що діти переносять COVID-19 безсимптомно і в майбутньому ця напасть буде їм не страшна. Мало того, коли з'явиться новий, більш небезпечний вид коронавіруса, їх імунна система дасть відсіч інфекції.

Карантин – безумство, ізолювати потрібно лише людей з групи ризику

Що ж стосується карантинних заходів, то Олексій Кунгуров вважає ці дії безумством. Мовляв, молоді і здорові люди повинні перехворіти і зміцнити свій імунітет. Ізолювати на час потрібно лише представників групи ризику – старих людей пенсійного віку та людей, які страждають смертельно небезпечними хронічними захворюваннями, які загострюються на тлі інфекції.

"Але ж абсолютно те ж саме доцільно робити кожен рік в період, коли гуляє сезонний грип, оскільки він більш небезпечний для життя, ніж коронавірус зразка 2019 р., що прийшов з Китаю. Однак ніхто, чомусь, не влаштовує карантинних істерик через сотні тисяч жертв грипу щорічно. У цьому році саме надсмертності через COVID-2019 не зареєстровано і її точно не буде, тому що ті, хто помер після зараження, у будь-якому випадку померли б від ускладнень, підхопивши звичний грип. Що стосується молодих і здорових людей, то їм треба дати можливість спокійно і в 90% випадків безсимптомно перенести інфекцію, що прилаштує їх як індивідуально, так і популяцію в цілому до подібного роду загроз", — стверджує Кунгуров.

Коронавірус і паніка: три ключових фактори

Причиною паніки, за його переконанням, є соціальні мережі, які ще 10 років тому під час куди більш небезпечного свинячого грипу H1N1 не мали подібного сьогоднішнього охоплення. Мовляв, численні фото та відео вмираючих від вірусу (а часто і не від нього) людей, роблять свою справу, створюючи паніку повсюдно.

Другий фактор, що викликав паніку – так званий "медіапсихоз". Полягає він у тому, що засоби масової інформації, користуючись прагненням людей відчувати почуття страху, посилено тиражують відповідні новини, заробляючи на паніці.

Третій і найголовніший фактор – реакція на пандемію чиновників від медицини і політиків, що приймають рішення про закриття цілих країн, наражаючи на небезпеку світову економіку.

"Давайте розглянемо логіку, наприклад, італійських лікарів, які безбожно завищують і масштаби пандемії, і кількість померлих. Поставте себе на місце міністра охорони здоров'я республіки. Він міркує приблизно так: паніка – доконаний факт. Зупинити її принципово неможливо. Отже, слід витягти з неї максимум користі – домогтися додаткових асигнувань на медицину, на наукові дослідження і т. д. Тому міністр виступає із заявою: мовляв, так, пандемія – реальність, зупинити її допоможе карантин і самоізоляція. Ніби як не збрехав, але при цьому технічно обійшов питання про те, що тотальний карантин абсолютно недоцільний в даному випадку (нагадаю, що звичайний грип набагато небезпечніший). З тією ж метою у будь-якого померлого пацієнта, якщо аналізи показують наявність у нього коронавіруса, вказують інфекцію в якості причини смерті. Так, це абсолютно некоректно, але... фінансування! На кону питання про колосальних бюджетних асигнуваннях в систему охорони здоров'я", — припускає автор, відзначаючи, що в результаті виникають дивовижні статистичні девіації: виходить, що італійців коронавірус косить в 20-30 разів більше, ніж німців чи іспанців і навіть китайців, які за своєю природою куди більш уразливі саме до коронавірусу COVID-19.

Коронавірус і рейтинги: чому панікують політики

Що ж стосується політиків, які приймають рішення про закриття країн, то вони, за словами Kунгурова, керуються банальним рейтингом. Мовляв, коли відбувається загальна паніка, то раціонально діючий публічний політик біжить попереду натовпу і кричить голосніше за інших, щоб звернути на себе увагу, стати рятівником від вірусу і взагалі відповідальним державним діячем, вимагає вжиття рішучих заходів.

"Що трапиться, якщо прем'єр-міністр виступить із зверненням до нації і скаже ті очевидні речі, що я вам повідав в цьому пості? Його політична кар'єра на цьому завершиться. Опоненти звинуватять його в халатності, що призвела до тисяч смертей, будуть вимагати негайної відставки "ворога нації" з поста глави уряду. І нація в єдиному пориві цю вимогу підтримає", — пише блогер.

Як приклад розумного ставлення до пандемії Олексій Кунгуров призводить шведів, які офіційно оголосили COVID не небезпечним для людей.

"Всякий глобальний економічний катаклізм вбиває в тисячі разів більше людей, ніж найстрашніша зараза. Парадокс у тому, що саме внаслідок економічного обвалу зменшаться витрати населення як на своє здоров'я, так і бюджетні витрати на охорону здоров'я. І наступній пандемії буде протистояти складніше. В деяких країнах взагалі потенційно можливий повний хаос з розвалом державних інститутів", — резюмував блогер.

Як раніше писали "Коментарі", приблизно кожен п'ятий житель планети (близько 1,7 млрд чоловік) знаходиться на домашній самоізоляції у зв'язку з пандемією COVID-19. Експерти розповіли нашим журналістам, хто і як в Україні може використовувати час карантину з користю, наприклад, поліпшити свій професіоналізм і підвищити доходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!