Головна Новини Суспільство медицина Фонд дружини Медведчука Оксани Марченко передав Інституту серця високоточний апарат для виявлення коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Фонд дружини Медведчука Оксани Марченко передав Інституту серця високоточний апарат для виявлення коронавірусу

В Інститут серця фонд Оксани Марченко передав апарат для діагностики коронавірусу, а на Закарпаття прибула перша партія медичних препаратів і вантажів для боротьби з коронавірусом від лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука

25 березня 2020, 13:20 comments5176
Поділіться публікацією:








Фонд дружини Медведчука Оксани Марченко передав Інституту серця високоточний апарат для виявлення коронавірусу

Благодійний фонд Оксани Марченко передав Інституту серця автоматичну систему молекулярної діагностики в реальному часі ELITeInGenius, виготовлену в Італії. Про це йдеться на офіційному сайті ОПЗЖ.

Так, повідомляється, що це унікальний апарат експертного класу, що дозволяє за короткий термін виявити коронавірус. Примітно, що даний апарат – перший, що з'явився в Україні і СНД. Директор Інституту серця Борис Тодуров зазначив, що рання діагностика допоможе ізолювати пацієнтів від незаражених і почати лікування вчасно. Крім цього, обладнання мінімізує ризики зараження медперсоналу.

"Для нашого інституту це дуже важливе обладнання... Його придбано за особисті кошти Оксани Марченко і Віктора Медведчука. Користуючись нагодою, хочу сказати велике спасибі за підтримку", – подякував Тодуров.

Він також підкреслив, що даний апарат, крім швидкого тестування на коронавірус, здатний підібрати ідеальну пару "донор – реципієнт" в операціях з трансплантації: "Коли пройде цей спалах, ця епідеміологічна ситуація, ми відновимо трансплантологічну програму, і цей апарат буде працювати на нашу трансплантологію".

Крім цього, днями на Закарпатті прибула перша партія медичних препаратів і вантажів для боротьби з коронавірусом – це частина допомоги закарпатцям від голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Все це було куплено за особисті кошти. За словами Віктора Медведчука, внаслідок частих поїздок в країни Євросоюзу жителі Закарпаття піддаються великій небезпеці, тому для національної безпеки України вкрай важливо оперативно забезпечити їх засобами захисту, профілактики та лікування коронавірусу.

Крім того, Благодійний фонд Оксани Марченко оплатив п'ять апаратів штучної вентиляції легенів виробництва Франції, два з яких доставлено в Закарпатську область: один – у Воловецьку центральну районну лікарню, другий – в Мукачівську центральну районну лікарню.

Також в медичні установи регіону надійшли 350 експрес-тестів для виявлення коронавірусу BIOEASY, 38 тис. захисних оглядових рукавичок, 600 комплектів медичних комбінезонів декількох видів, 90 комплектів одягу для використання лікарями-інфекціоністами, а також електронне обладнання для моніторингу стану пацієнтів "БІОМЕД" ВМ800D, 30 штативів для крапельниць та 500 літрів засоби для дезінфекції рук, шкіри та медичного обладнання.


Раніше "Коментарі" повідомляли, що Червоний Хрест відправив на Донбас медикаменти для боротьби з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!