Головна Новини Суспільство медицина Медики розповіли, як зробити одноразову маску багаторазовою і вбити вірус за півгодини
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, як зробити одноразову маску багаторазовою і вбити вірус за півгодини

Щоб використовувати респіратор №95 довше, американський лікар Пітер Цай радить сушити його в духовці і залишати на свіжому повітрі

25 березня 2020, 15:25 comments7605
Поділіться публікацією:
Медики розповіли, як зробити одноразову маску багаторазовою і вбити вірус за півгодини

Маски №95, які до пандемії коштували по 30 грн, а тепер продаються в аптеках та Мережі по 250, можна використовувати повторно. Втім, економити таким чином можна лише правильно продезінфікувавши респіратор. Про те, як це робити, розповів американський лікар Пітер Цай.
Перший спосіб — залишити таку маску на вулиці на 3-4 дні, щоб вірус загинув. Лікар радить придбати чотири респіратори для щоденного використання, а після зняття залишати кожен на свіжому повітрі для просушування. Однак не варто залишати маску на сонці, промені якого можуть пошкодити один з її шарів — поліпропілен.
Ще один дієвий метод — стерилізація в духовці. Респіратор потрібно підвісити так, щоб він не торкався металевих предметів. Вже через півгодини при температурі 65°C вірус на масці загине.

Нагадаємо, поки в світі вирує пандемія коронавірусу і мільйони людей змушені звикати до нових реалій життя в чотирьох стінах, щоб уберегти себе від Covid-19, сьогодні провінція Хубей знімає жорсткий карантин. "Коментарі" поспілкувалися з одним з 11 українців, які провели під замком більше двох місяців, закликаючи президента Володимира Зеленського та МЗС України повернути їх додому. Втім, як розповів нам В'ячеслав Усов з Одеси, тепер, коли Китай став більш безпечним, а в Україні всі тільки починається, плани змінилися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!