Головна Новини Суспільство медицина Іспанський фармацевт назвала ідеальний антисептик проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанський фармацевт назвала ідеальний антисептик проти коронавірусу

Справитися з коронавірусом Covid-19 може далеко не кожен антисептик для рук. Іспанський фармацевт розповіла, що обов'язково повинно бути в складі.

26 березня 2020, 09:47 comments19716
Поділіться публікацією:
Іспанський фармацевт назвала ідеальний антисептик проти коронавірусу

Вбити коронавірус Covid-19 здатний тільки антисептик для рук з максимально високим вмістом спирту. Про це розповіла іспанська фармацевт Мар Сіейра.

Ідеальний антисептик для рук — той, в складі якого буде 95% етилового спирту, або близько того. При цьому варто звернути увагу і на те, який саме спирт входить до складу дезінфікуючого засобу. Найефективнішим у боротьбі з коронавірусом є етанол. Тому в складі антисептика обов'язково повинен бути саме етиловий спирт, каже фармацевт.

"Якщо в складі антисептичний гелю є близько 95% етилового спирту, він забезпечить інактивацію вірусів", — говорить Сіейра.

Етанол більш потужний в боротьбі з вірусами в порівнянні з іншими спиртами, наприклад, пропанолами. Він має більш сильну віруліцидну активність.

При цьому фармацевт наполягає, щоб люди використовували в побуті тільки антисептики, які сертифіковані Міністерством охорони здоров'я, так як зараз на ринку сильно зросла кількість підробок, які будуть не тільки мало ефективними, але і можуть нашкодити здоров'ю.

Використовувати антисептик для рук також слід правильно. За один раз потрібно використовувати близько трьох мілілітрів дезинфікуючого засобу. При цьому його потрібно розтирати в руках близько 30 секунд, поки засіб повністю не вбереться. Якщо ж руки помітно брудні, то краще спочатку їх вимити з милом, а потім, за бажанням, вже використовувати антисептик.

Раніше "Коментарі" розповідали, як приготувати антисептик для рук самостійно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!