Головна Новини Суспільство медицина Моторошні наслідки коронавірусу: лікарі показали на що перетворюються легені
commentss НОВИНИ Всі новини

Моторошні наслідки коронавірусу: лікарі показали на що перетворюються легені

При несвоєчасному зверненні приблизно у 2-4% пацієнтів з коронавірусом в легенях відбуваються незворотні процеси.

27 березня 2020, 08:31 comments6107
Поділіться публікацією:








Моторошні наслідки коронавірусу: лікарі показали на що перетворюються легені

На скільки моторошними можуть бути наслідки коронавірусу Covid-19 вирішили розповісти американські лікарі. Медики в університетській клініці Джорджа Вашингтона показали, на що хвороба за лічені дні перетворила легені пацієнта.

Щоб попередити людей про можливу небезпеку, лікарі вирішили наочно показати, як коронавірус впливає на людський організм. В першу чергу, Covid-19 вражає легені. Саме тому медики створили на відео 3D-модель цього органу, ураженого вірусом. При чому це не якісь абстрактні легені, а легені реального пацієнта — 59-річного чоловіка.

Всі зони, уражені запаленням, на відео показані жовтим кольором. У здорової людини жовтих зон не повинно бути, в принципі.


Те, що ми бачимо на відео, це стан легенів пацієнта всього через кілька днів після появи перших симптомів коронавірусу. Самостійно дихати пацієнт практично не може. Його підключили до апарату штучної вентиляції легенів, а також проводять циркуляцію крові, щоб насичувати її киснем.

Варто відзначити, що настільки страшні наслідки очікують далеко не всіх, хто захворіє на коронавірус. Якщо звернутися до лікаря вчасно, подібних ускладнень можна уникнути. Лікарі університетської клініки говорять, що зараз незворотні пошкодження отримують легені від двох до чотирьох відсотків пацієнтів. І процес загоєння легень у них може розтягнутися досить на довго.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Італії від коронавірусу вилікувався 101-річний чоловік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!