Головна Новини Суспільство медицина Посвідчення нардепа і 4 тис. грн: інфікована Скороход ледве вибила тест на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Посвідчення нардепа і 4 тис. грн: інфікована Скороход ледве вибила тест на коронавірус

Інфікована сьогодні коронавірусом нардеп Ганна Скороход розповіла про перші симптоми хвороби і як не могла 2 дні пройти тест

28 березня 2020, 23:11 comments10222
Поділіться публікацією:
Посвідчення нардепа і 4 тис. грн: інфікована Скороход ледве вибила тест на коронавірус

Нардеп Ганна Скороход, яка інфікувалася сьогодні коронавірусом, розповіла про перші симптоми і перешкоди на шляху до проходження тесту. Про це вона написала у своєму Telegram-каналі.

Так, в перший день Скороход помітила температуру 38 градусів і біль голови. Нардеп вирушила в поліклініку, де в інфекційному відділенні її зустріли в одноразових медичних масках і халатах.

"Подивилися, послухали — сказали не воно. Попросила зробити тест, відмовили, пославшись на те, що тести тільки якщо 100% симптоми, відправили за можливою причиною до хірурга, той фахівець дуже грамотний, все перевірив, в т. ч і кров, і все-таки порадив зробити тест. Але інші лікарі це рішення не підтримали і тест не витрачали", — розповіла Скороход.

Однак на другий день у нардепа була температура, ломота, головний біль, а ще Скороход стала погано відчувати запахи. Далі Скороход намагалася вибити тест в лабораторіях, але там їй порадили викликати швидку, щоб медики взяли мазок.

"Дзвоню в швидку (розповідаю симптоми і причини занепокоєння), приймають виклик, кажуть чекати бригаду. Передзвонюють — бригади не буде, це не компетенція невідкладної допомоги. На питання, що робити — телефонуйте лікареві (я у нього ще ні разу не була). Поліклініка вже не працювала. Контакту сімейного лікаря у мене не було. Дзвоню знову, пояснюю всю ситуацію, що маленька дитина — не їх компетенція. Користуюся, як всі вважають, заповітної фразою — я народний депутат, кажуть, передзвонить головний на зміні", — пояснила нардеп.

Далі, пише Скороход, їй передзвонили: "15 хвилин лайки і мені пропонують поїхати в інфекціонку в Білу Церкву". Там можуть зробити експрес-тест.

"Трохи подумавши і порадившись зі знайомими лікарями, вирішила з'їздити в Олександрійську лікарню і таки зробити тест. Тут вже корочка подіяла (скористалася, не приховую), зробили експрес-тести на грип та Covid 19, — негативні. Але відразу попередили, експрес-тест неточний і результат показує на 5-10 день симптоматики. Просила ПЛР, але рішення про його проведення приймається щоранку на нараді докторів, — написала Скороход.

У підсумку, нардеп пройшла ПЛР-тест, викликавши бригаду з приватної клініки "Добробут". За її словами, сам тест безкоштовний, але необхідно оплатити виклик і захисні костюми медиків.

"Щоб здати тест, мені знадобилося: 2 дні, корочка нардепа (а як бути тим, хто її не має? до речі, до цих пір соромно за користування) та 4100 грн за виклик "Добробуту", а що робити тим, у кого їх немає?", — резюмувала Скороход.

Нагадаємо, в Україні на сьогодні зафіксовано 365 інфікованих коронавірусом, а у Сумах — заборонили виходити з дому без поважних причин.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ще один нардеп інфікувався коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!