Головна Новини Суспільство медицина Медичне сортування: в МОЗ України розповіли, кого будуть лікувати від COVID-19 в першу чергу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медичне сортування: в МОЗ України розповіли, кого будуть лікувати від COVID-19 в першу чергу

Стаціонар потрібен українцям з коронавірусом, які знаходяться у середньому і тяжкому стані, а також якщо в них підозрюють пневмонію або дихальну недостатність

31 березня 2020, 12:45 comments3297
Поділіться публікацією:
Медичне сортування: в МОЗ України розповіли, кого будуть лікувати від COVID-19 в першу чергу

МОЗ оновив алгоритм надання медичної допомоги інфікованим COVID-19 пацієнтам. Про це міністерство інформує на своїй сторінці у Facebook.

У МОЗ кажуть, що коли пацієнта привозять у лікарню, відбувається так зване медичне сортування: по тяжкості захворювання, необхідності розпочинати лікування і наявності важкого гострого респіраторного синдрому, пов'язаного з COVID-19. Так, в першу чергу стаціонар потрібен пацієнтам з коронавірусом, які знаходяться в середньому і тяжкому стані, а також якщо в них підозрюють пневмонію або дихальну недостатність. Крім того, медична допомога необхідна пацієнтам з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсованим цукровим діабетом, з імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної і серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярними захворюваннями в стадії декомпенсації, а також онкологічними захворюваннями.

Особливу групу складають вагітні жінки, яким при підтвердженні коронавірусу необхідний спеціалізований стаціонар, де їх будуть лікувати з урахуванням ризиків для малюка.

Нагадаємо, у МОЗ рапортують про те, що на ранок вівторка вони зафіксували ще 69 випадків коронавірусу, підтверджених лабораторно. Таким чином, на даний момент в Україні офіційно 549 випадків COVID-19. На жаль, 13 з них стали смертельними. Зараз лідером по захворюваності залишається Чернівецька область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!